Najava: Predavanje „Baranjsko pučko crkveno pjevanje“ i koncert pučkih pjevačica crkve sv. Lovre

Belomanastirski Centar za kulturu, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te župe sv. Martina biskupa, organizira poseban kulturni događaj. Naime, planiran je koncert pučkih pjevačica iz crkve sv. Lovre u Baranjskom Petrovom selu, koji će se održati u srijedu, 29. studenoga, s početkom u 18 sati. Mjesto događanja bit će Etnološki centar Baranjske baštine u Belom Manastiru. Osim glazbenog programa, posjetitelje očekuje i predavanje Krunoslava Šokca o tradiciji Baranjskog pučkog pjevanja

Ova glazbena manifestacija donosi poseban repertoar tradicionalnih pučkih napjeva, koje će izvesti talentirane pjevačice iz crkve sv. Lovre. Njihov izraziti vokalni dar prenijet će posjetitelje kroz bogatstvo baranjske glazbene baštine, čuvane s posebnom predanošću u ovom ruralnom kraju.

Uz glazbeni segment, posjetitelji će imati priliku sudjelovati i u predavanju Krunoslava Šokca o Baranjskom pučkom crkvenom pjevanju. Šokac, stručnjak s dubokim poznavanjem lokalne glazbene tradicije, otkrit će zanimljive aspekte i povijest ovog posebnog glazbenog izraza.

Posjetitelji će imati priliku dublje zaranjati u bogatstvo baranjske kulture kroz glazbu i riječ. Ovaj događaj simbolizira spoj različitih umjetničkih izričaja te promiče važnost čuvanja i prenošenja kulturne baštine na buduće generacije. Svi zainteresirani mogu uživati u jedinstvenom doživljaju očuvanja identiteta i tradicije ovoga kraja.