Najava: Drugi po redu Festival tista

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine u bogatoj baranjskoj trpezi, a sve ćete moći kušati na Festivalu tista!

U subotu 4. lipnja ispred crkve sv. Petra i Pavla u Topolju održava se drugi po redu Festival tista koji na suvremen način prezentira gastronomiju i tradiciju podunavskog prostora. Na festivalu će se okupiti ekipe iz Baranje i Bačke, a moći će se kušati jela kao što su guščji paprikaš s trangcima i lokšicama, perkelt od divljači s valjušcima, grah iz zemljanog lonca, ovčji paprikaš, zavezanci, makem tista, taške, riblji paprikaš s rizancima i dr.

Festival tista održava se u okviru Baranjskog bećarca koji se od 3.-5. lipnja održava u čast 300. crkve sv. Petra i Pavla u Baranji.