Najava manifestacija i događaja u Baranji ovaj tjedan

Ovaj tjedan u Baranji imamo par događaja a to su Kazališni ciklus u Bilju, književni susret s Ivicom Prtenjačom i obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje u Belom Manastiru.

Kazališni ciklus u Bilju

Kulturno-razvojni centar Općine Bilje i Teatar Fortfono organiziraju kazališni ciklus u Bilju koji se održava ovaj tjedan u Domu kulture u Bilju (Bilje kralja Zvonimira 2). Program je već počeo a održava se od utorka, 14. studenoga i trajati će do nedjelje, 19. studenoga. Ulaz na sve predstave je besplatan.

U četvrtak, 16. studenoga s početkom u 18 sati je film ‘Ja vidim’, dok je u petak, 17.11. premijera predstave Miloša Latinovića ‘Film koji nisam snimila’ u režiji Draška Zidara, s početkom u 19h. Premijeri će nazočit i Miloš Latinović i Draško Zidar. Još jedno prikazivanje filma je u nedjelju s početkom u 19 sati.

Književni susret s Ivicom Prtenjačom

Za sve ljubitelje književnosti, danas, 16. studenoga 2023. godine u Gradskoj knjižnici Beli Manastir s početkom u 18 sati održat će se književni susret i predstavljanje knjige Ivice Prtenjače.

Ivica Prtenjača je hrvatski književnik i urednik pisac čije su riječi osvajale čitatelje diljem regije. U književnosti se javlja kao pjesnik, pripadnik mlade generacije koja je stasala u drugoj polovici 1990-ih. Uvršten je u više antologija i pregleda hrvatske poezije. 

Dobio je nagrade za:

  • Nagrada 25. Salona mladih za književnost 1998., za Pisanje oslobađa
  • Kvirinova nagrada za najbolju knjigu pjesama autora do 35 godina, 2000., za Yves
  • Nagrada Kiklop za pjesničku knjigu godine, 2006, za Uzimaj sve što te smiruje
  • Nagrada Risto Ratković za najbolju pjesničku knjigu u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, 2009, za Okrutnost
  • Nagrada Kiklop za pjesničku knjigu godine, 2010., za Okrutnost
  • Nagrada VBZ-a i TISAKmedije za najbolji neobjavljeni roman, 2014., za Brdo

Njegovo novo djelo obećava nezaboravno iskustvo, prepuno dubokih emocija i zanimljivih promišljanja. Susret s autorom pružit će vam priliku da saznate više o procesu pisanja, inspiraciji koja stoji iza njegovih riječi te da postavite pitanja koja vas zanimaju.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje u Belom Manastiru

Grad Beli Manastir i Odbor za branitelje Domovinskog rata Grada Belog Manastira u petak, 17. studenoga 2023. godine, organizira paljenje lampiona kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima “Hrvatska zemlja” na Trgu slobode, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Okupljanje i podjela lampiona biti će ispred zgrade Gradske knjižnice u 18,00 sati.

Pozivamo građane da paljenjem lampiona i molitvom odaju počast svim žrtvama koje su svoj život dale za domovinu, javili su iz belomanastirske Gradske uprave.