Najava manifestacija i događaja u Baranji ovaj vikend

Ovaj vikend u Baranji imamo par događaja a to su natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša i pripremi trganaca, Slama Land Art Festival i Moto susret u Batini.

Pile + trganci: Natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša i pripremi trganaca

Mađarska kulturna udruga ”Pelmonostor” u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje i uz partnerstvo Grada Belog Manastira organizira natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša i pripremi trganaca.

Prošle subote je trebalo biti održano natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša i pripremi trganaca u Belom Manastiru, ali zbog najavljenog olujnog nevremena isto je otkazano, a novi datum održavanja je subota, 12. kolovoz 2023. godine s početkom u 16 sati u prostoru MKU ”Pelmonostor” na adresi Augusta Cesarca 16 u Belom Manastiru.

17. Slama Land Art Festival

U tjedan dana druženja, umjetnici će raditi i kreirati inspirirani prirodnim zakonitostima, poštujući njezin sklad i ljepotu.

Vrata festivala će za sve posjetitelje biti otvorena ovaj vikend – 12. i 13. kolovoza (subota i nedjelja), kada će biti pripremljen raznovrstan umjetnički program (gluma i ples, kreativne i likovne radionice za velike i male, zanimljiva predavanja, glazbeni nastupi…).

Tema ovogodišnje Slame jest “Zlatno doba“, pa našim umjetnicima s radošću prepuštamo sve konce (slamu) i dajemo im slobodu da se izraze i na svoj način interpretiraju temu.

Cijena jedne dnevne ulaznice iznosi 5 eura, a ukoliko ih kupujete za oba dana, cijena je 8 eura.

Moto susret u Batini

Island Pirates MC organiziraju 21.moto susret u Batini, u prostorijama njihovog kluba, IPMC-a. Moto susret se održava drugi vikend u kolovozu, od 10. do 13. kolovoza 2023.godine. Moto susret trajat će tri dana, ulaz za bajkere je besplatan kao i kampiranje u sklopu susreta.

Tradicionalno moto susret počinje u četvrtak uz zagrijavanje “Warm up party” u domaćoj atmosferi. U petak u 20:00 sati program počinje sa svirkom benda Nihil Chipsa, a potom glazbenu prašinu podižu Kojoti u 22 sata.

U subotu program počinje prijepodne na plaži Zeleni otok u Batini. “Beach party” će biti uz ljetne hitove i dobri stari rock and roll i “Crazy games” koje pripremaju organizatori. Dobra zabava je zagarantirana.

Večernji rock program otvaraju u 20:00 sati bend Crazy five koji sviraju strani rock, u 22 sata nastupa Velorex u istome žanru. Za završnicu od ponoći sviraju Bled Leid domaći rock bend iz Belog Manastira.