Najava manifestacija i događaja u Baranji ovaj vikend

Ovaj vikend u Baranji imamo par događaja a to su Međunarodno vatrogasno natjecanje “Memorijal Franjo Bartolić, Petlovačka ljetna večer, Skrovita mjesta Općine Bilje i 5.Internacionalni Borac Kup.

Međunarodno vatrogasno natjecanje “Memorijal Franjo Bartolić

U subotu, 26.kolovoza u Petlovcu s početkom u 17 sati počinje Međunarodno vatrogasno natjecanje “Memorijal Franjo Bartolić” koje od prije nekoliko godina nosi taj naziv po preminulom zapovjedniku JPVP Grada Belog Manastira i višegodišnjem zapovjedniku i predsjedniku DVD-a Petlovac, koji je svojim nesebičnim radom na osnivanju i opremanju DVD-ova nakon domovinskog rata zadužio kompletno vatrogastvo Baranje. Natjecanje će trajati od 17 do 20 sati.

Petlovačka ljetna večer

DVD Petlovac organizira Petlovačku ljetnu večer u subotu, 26. kolovoza u Sportskom parku u Petlovcu nakon Međunarodnog vatrogasnog natjecanja. Ulaz je besplatan za sve. Nakon natjecanja ćete moći uživati u večernjoj zabavi na otvorenom od 20 sati za koju će biti zadužen Fešta bend. Pokrovitelj ove manifestacije je Općina Petlovac, a medijski pokrovitelji Baranja Info i Slavonija Info.

Skrovita mjesta Općine Bilje

Turistička zajednica Općine Bilje-Kopački rit poziva Vas da se pridružite ciklusu istraživačkih turističkih ruta pod nazivom Skrovita mjesta općine Bilje.

Prva ruta odvija se u subotu, 26. kolovoza, u naselju Bilje. Riječ je o pješačkoj turističkoj ruti, uz stručno vodstvo, na kojoj će se istraživati manje poznati lokaliteti i znamenitosti Bilja, poput starog mlina i mlinskog skladišta, zatim upoznati nekoliko zanimljivih dvorišta i njihove stanovnike pa i one životinjske na OPG farmi Duša Baranje, uz nezaobilazne eno-gastro i kulturne poslastice, poput tradicionalne glazbe u izvedbi Folklornog ansambla Bilje ili stihova pjesnikinje Mirjane Drenjančević.

Polazak je u 10:00 sati na staroj Dravi (kod natpisa BILJE) u subotu, 26. kolovoza. Ruta traje 2 sata. Prijave s podacima (ime/ prezime/tel) na info@tzo-bilje.hr

Sudjelovanje je besplatno! Požurite s prijavom jer broj mjesta je ograničen.

5. International Borac Cup

Nogometni klub Borac Kneževi Vinogradi organizira 5. po redu International Borac Cup koji će se održati ovog vikenda, 26. i 27. kolovoza. Peto izdanje Intenational Borac cup-a po drugi se puta igra dva dana, a okupiti će najbolje što je naša regija mogla ponuditi.

Na turniru će sudjelovati 32 ekipe iz pet različitih zemalja – Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Slovenije koje će predstavljati njihovi najbolji klubovi.

Na ovogodišnjem turniru će sudjelovati GNK Dinamo, HNK Hajduk, FK Crvena Zvezda, FK Vojvodina, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Lokomotiva Zagreb, FK Sarajevo, NK Olimpija Ljubljana, Ferencvaroš, MTK Budimpešta i mnogi drugi.

Ovaj međunarodni turnir, obzirom na popis sudionika, zasigurno će zauzeti mjesto najznačajnijeg turnira u široj regiji za ovaj uzrast mladih nogometaša, a obzirom na renome klubova koji su na turnir uputili svoje mlade nogometaše, riječ je o prvorazrednom sportskom događaju.