Najava: Program Adventa za ovaj tjedan

foto: MB Press/arhiva

Advent u Baranji prigodan je program slavljenja nadolazećih blagdana Božića koji će se održavati kroz 4 adventske nedjelje, u različitim mjestima diljem Baranje. Ovoga tjedna očekuje nas Advent u Kneževim Vinogradima i u Općini Bilje, u Kopačkom ritu. U Kneževim Vinogradima će se održati u srijedu, 06. prosinca i u nedjelju, 10. prosinca, dok se u Kopačkom ritu održava kroz cijeli vikend a počinje u petak, 08. prosinca.

U nastavku pogledajte program Adventa kroz ovaj tjedan:

Advent u Kneževim Vinogradima

Advent u Kneževim Vinogradima održat će se u srijedu, 06. prosinca kada je i blagdan sv. Nikole. Udruga Fantast organizira radionicu izrade svijeća i pisanje pisama Djedu Božićnjaku. Program počinje u 16 sati na SRC Kneževi Vinogradi.

U nedjelju, 10. prosinca pogram će biti na SRC Kneževi Vinogradi s početkom u 16 sati s božićnim sajmom a bit će tu i Djed Božićnjak i vilenjaci. Nastupati će Dječji vrtić Zeko i Osnovna škola Kneževi Vinogradi, OŠ Zmajevac i Umjetnička škola Beli Manastir- područni odjel Kneževi Vinogradi.

Podijelit će se paketići za djecu s područja Općine. Besplatna podjela kobasica, kuhanog vina i čaja će Vas baciti u blagdansko raspoloženje. Za večernju zabavu je zadužena Fešta bend s početkom u 18 sati. Ostatak programa pogledajte u plakatu koji se nalazi ispod teksta.

ADVENT U KOPAČKOM RITU- „Božić kod ježa i sove“

Od 8-10. prosinca i 15-17. prosinca 2023. započinje jedan sasvim drugačiji Advent u Kopačkom ritu „Božić kod ježa i sove“ , kroz šumsku i održivu božićnu bajku. Kako živi sova, gdje zimuje žaba, čemu se vesele šumske životinje u božićno vrijeme, sve to i mnogo više istraživati ćemo kroz ovu zimsku božićnu čaroliju.

Tijekom blagdana, Park prirode Kopački rit nuditi će posjetiteljima posjete atrakcijama Parka po prigodnim, vrlo povoljnim cijenama.
Pokrovitelj manifestacije je Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije. Organizatori manifestacije su: Turistička zajednica Općine Bilje-Kopački rit, JU Park prirode Kopački rit i Općina Bilje.

Advent je posvećen svoj djeci, obiteljima i ljubiteljima prirode željnih učenja, zabave i čistoga zraka, daleko od gradske vreve i konzumerizma.

Petak, 08.12.

 • 9:00 – 11:00 Radionice za DV Grlica Bilje (Adventska čitaonica i šetnja uz promatranje ptica)
 • 16:00 Otvaranje Adventa
 • 17:30 nastup Folklornog ansambla Bilje
 • 18:00 nastup Pučkih pjevačica župne crkve Sv. Lovre-božićne pučke pjesme
 • *Ponuda prigodnih pića i hrane do 20:00 sati
 • *Instalacija DV Grlica iz Bilja: Poklon za šumske životinje (skupljaonica hrane za ježa, srnu, svinju i ostalu
  šumsku ekipu)

Subota, 09.12

 • 10:00-11:00 Dramska radionica Priče iz šume: Put žaba (uzrast 5-9 god)
 • 11:00-12:30 Edukativna šetnja Mali istraživači – dalekozorima otkrivamo ptice PP Kopački rit (uzrast 7-14 godina)
 • 16:00-17:00 Mitološke priče Baranje -šetnja fenjerima u PP Kopački rit (odrasli i roditelji s djecom)
  *Ponuda božićnih pića i hrane do 20:00 sati

Nedjelja, 10.12

 • 11:00-12:00 Pričaonica za djecu- Charles Dickens „Božićna priča“ ( uzrast 3+-99)
 • 12:00- 13:30 Edukativna šetnja Mali istraživači – dalekozorima otkrivamo ptice PP Kopački rit ( uzrast 7-14 godina)
 • 15:00-16:00 Izrada eko ukrasa za Životinjsko božićno drvce (uzrast 6+)
  *Ponuda božićnih pića i hrane do 17:00 sati