Potpisan kolektivni ugovor za djelatnike DV ‘Cvrčak’ Beli Manastir – Rast plaća više od 18 posto

foto: Gradska uprava Beli Manastir

U utorak, 05. prosinca u gradskoj upravi Beli Manastir potpisan je kolektivni ugovor za djelatnike Dječjeg vrtića ‘Crvčak’. Ugovorom se povećavaju plaće za 18 posto. Na 19. sjednici gradskog vijeća održanoj 25. listopada 2023. godine najavljene su izmjene u pravilniku DV ‘Cvrčak’ i promjena kolektivnog ugovora zbog povišenja plaća.

U skladu s tim, u utorak, 05. prosinca je u gradskoj upravi potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u Dječjem vrtiću „Cvrčak“ Beli Manastir. Na potpisivanju su nazočili Ivana Radmanić, ravnateljica DV “Cvrčak”, sindikalna povjerenica Sindikalne podružnice DV „Cvrčak“ Beli Manastir Dolores Čutoraš i gradonačelnik Tomislav Rob.

Za odobreni broj i strukturu zaposlenika, čije plaće su financirane iz proračuna Grada Belog Manastira, utvrđena je osnovica za izračun osnovne mjesečne plaće u bruto iznosu od 585,83 eura, a primjenjivat će se od studenog 2023. godine. Također, povećani su koeficijenti složenosti poslova prema radnim mjestima, što rezultira rastom plaća djelatnicima za više od 18 posto. Ovim potezom Grad naglašava predanost poboljšanju uvjeta rada u vrtiću i pružanju kvalitetne skrbi i obrazovanja djeci, objavio je Grad Beli Manastir na svojim službenim stranicama.

Podsjetimo, Grad Beli Manastir izgradio je potpuno nova dva vrtića, podružnice u Šećerani, u sklopu Peer centra, te u nastavku Društvenog doma u Branjinom Vrhu. Središnja zgrada Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Belom Manastiru također je uređena, no tu planovima nije kraj. Iako su zgrade i oprema nužni, za kvalitetu rada s djecom ipak su najvažniji djelatnici vrtića, njihovo zadovoljstvo i motiviranost za rad.

foto: Gradska uprava Beli Manastir