Nastavlja se energetska obnova višestambenih zgrada na području Baranje

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine u Petlovcu započelo je uvođenje u radove energetske obnove stambene zgrade na adresi Rade Končara 90 A.

Stanouprava Beli Manastir kao najveći upravitelj stambenih zgrada na području Baranje, i upravitelj navedene zgrade, kako naglašava direktor Marijan Peran, vrhunskom suradnjom s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, uz potporu djelatnika ministarstva i državnih tajnika te potpredsjednika Vlade i ministra Branka Bačića, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, nastavljaju sa obnovom višestambenih zgrada, te su danas 4. travnja uvedeni izvođači koji će vršiti radove na energetskoj obnovi zgrade u Petlovcu.

Energetska obnova višestambene zgrade ide po Programu nacionalnog oporavka kojeg je donijela Vlada Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi.

Energetskom obnovom zgrada u Baranji će se obnoviti 25 zgrada kroz dvije faze. U tijeku je prva faza koja uključuje 15 zgrada, a druga faza će uključivati još 10 zgrada.

Sam trošak energetske obnove bit će financiran u 100%-tnom iznosu iz Nacionalnog plana oporavka kojeg je donijela Vlada RH.

Energetska obnova navedene zgrade u Petlovcu uključuje zamjenu cjelokupne stolarije, mijenjanje krovišta, ugradnju nove fasade, saniranje okolnih staza, renoviranje balkona. Projekt iznosi 130 tisuća eura + PDV. Planirano trajanje radova je 5 mjeseci.

Kroz dva tjedna će se postaviti skela te počinju pripremni radovi koji uključuju obijanje žbuke, skidanje krova i pokrova. Nakon što se krov sredi kreće izmjena stolarije, fasade i ostalo uređenje.

Direktor Peran ovim putem zahvaljuje svima koji sudjeluju u realizaciji ovog projekta, a posebno Vladi RH na osiguranim sredstvima za provođenje ovog projekata, te najavljuje, sukladno provedbi javne nabave, revizijom projekata uskoro i nastavak obnove zgrada na području grada Belog Manastira, Darde, i Kneževa koje se nalaze na adresama u nastavku:

Prva fazaDruga faza
Grad Beli ManastirBele Bartoka 5
Kralja Tomislava 9 9a 9b,
Dr. Franje Tuđmana 5,
Kralja Zvonimira 2,
Trg Slobode 5, 6, 7,
Alojzija Stepinca 2b tzv. P+8,
Kralja Zvonimira 91,
Osječka 47, Osječka 49,
Trg Slobode a,b,c,d,e i 29 f,g,h
Osječka 112,
Osječka 114,
Osječka 116,
Kraja Tomislava 56,
Sv. Martina 2.
PetlovacRade Končara 90
Kneževo Vijenac Grada Vukovara 4, 5, 6Vijenac Grada Vukovara 6,7 i 8, 15, 16, 17
Darda135. B. Brigade 18, 135. B. Brigade 2 i Sv. I. Krstitelja 69