Ne smiruje se situacija u Općini Čeminac, vijećnik traži razrješenje načelnika

foto: MB Press

Politički problemi u Općini Čeminac ne prestaju. Nakon što je za Silvestrovo propalo izglasavanje proračuna za 2023. godinu, slijedi raspuštanje Općinskog vijeća, a sada je zatraženo i razrješenje aktualnog načelnika.

Vijećnik Matko Perković, javnosti poznat po brojnim kaznenim prijavama protiv bivšeg načelnika Zlatka Pinjuha, koje su, na koncu, rezultirale i kaznenim progonom odnosno istražnim zatvorom, na nekoliko je adresa podnio zahtjev za razrješenje aktualnog općinskog načelnika Danijela Rešetara jer isključivo njega vidi kao krivca za neizglasavanje proračuna, prenosi Glas Slavonije.

Na posljednjoj sjednici, sazvanoj 31. prosinca, trebao je biti izglasan proračun međutim nisu imali kvorum. Pojavilo se pet vijećnika, a za donošenje pravovaljanih odluka potrebno je njih 8. Više o tome pisali smo toga dana, a možete pronaći ovdje.

Matko Perković jedan je od dvoje vijećnika s liste grupe birača nositelja upravo sadašnjeg načelnika.

Kako neslužbeno doznajemo podnesen je zahtjev za razrješenje dužnosti načelnika Ministarstvu uprave.

Općina Čeminac trenutno nema vijeće, proračun, a potencijalno i načelnika… Što će se događati u budućnosti treba vidjeti, ali svakako da mještanima slijede još pokoji izbori.