Netko je stvorio neslužbenu verziju igrice Among Us

Igrica Among Us prilikom svog prvog izlaska na tržište nije se mogla pohvaliti nekom prevelikom popularnošću. No, budući da su se različiti gejmeri odlučili prenositi svoje igranje na platformama za stream, njezina popularnost je sve više počela rasti i u ovom trenutku jedna je od najpopularnijih igrica na svijetu. Sva ta brzorastuća popularnost dovela je do razvitka smiješnih slika(popularnih “memeova”), drugih igrica slične tematike i mnogih različitih sadržaja. Jedan od tih sadržaja je poprilično neočekivan. Netko je kreirao punu 3D verziju igrice namijenjenu za VR(virtualnu realnost).

Kreirana u VRChatu

VRChat je vrsta videoigrice koja je namijenjena kako bi se ljudi u njoj mogli družiti, razgovarati, igrati igrice, stvarati umjetnička djela i još puno toga. Rekreacije igrice Among Us unutar VRChata je naravno neslužbena, ali sadrži gotovo sve detalje koje sadrži i original: žice koje se mogu spajati, karte za listanje, gumbovi za pritisnuti i još mnogo toga. Sve što je potrebno kako bi svjedočili ovoj kreaciji jest da imate VRChat račun. VRChat spada među besplatne igre, a može se naći na platformi Steam. Prilikom instaliranja VRChata, pokrenite Among Us svijet ili jednostavno upišite “Among Us” u tražilicu.

Igrivost

Among Us unutar VRChata kreirao je korisnik pod imenom “Jar” koji se bavi upravo izgradnjom različitih svjetova unutar te igre. To mu uglavnom omogućavaju malene donacije putem njegovog Patreon računa. Patreon je platforma na kojoj bilo tko može korisnicima iste uplatiti sumu koju želi kako bi ga podržao u čemu god se već osoba koja je otvorila račun tamo bavi. Among Us je uistinu jako kvalitetno odrađen, ali budući da je VRChat mjesto gdje se svi mogu slobodno izražavati koristeći mikrofon, veliki je nedostatak moguća galama i čudni zvukovi koji će proizvoditi neki od drugih igrača. Također velika je mogućnost da će netko od ostalih igrača izaći prije vremena te na taj način upropastiti igru ostalim sudionicima.

Original ipak puno bolji

Koliko god zabavan i dobro osmišljen Among Us u virtualnoj realnosti bio, vrlo vjerojatno to ipak nije idealno okruženje za taj tip igre, čak i kada bi se originalni kreatori igre odlučili za tu opciju. Neki detalji jednostavno su bolji u načinu na koji su prvobitno osmišljeni što se jednostavno ne može replicirati u VR okruženju. Međutim, kako popularnost igara kreiranih za virtualnu realnost raste, a budući da Among Us postaje iz dana u dan sve popularniji, možda bi uskoro mogli vidjeti i originalnu verziju proizvedenu u toj tehnologiji. Upravo zabavni projekti kao ovaj i pozitivne reakcije na njega mogli bi kreatorima igre Among Us dati ideju i svojevrsni test prije nego se sami odluče povući neki sličan potez.

Čeka se reakcija kreatora

Igricu Among Us kreirala je tvrtka pod imenom InnerSloth koja se još nije oglasila povodom ovog događaja. Možda ni neće, ali lako je moguće da bi njihova reakcija mogla biti poprilično negativna budući da se vrlo vjerojatno radi o nekom obliku kršenja autorskih prava. Ne preostaje nam ništa drugo no s nestrpljenjem sačekati hoće li do odgovora iz InnerSlotha doći i kakav će on biti