Novi hotel u Bizovcu zaposlit će još 150 djelatnika

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić jučer, 31. siječnja, u Bizovcu je posjetio Lječilište Bizovačke toplice i Aquapolis, odnosno tvrtku Sunčane toplice d.o.o.. Sastao se s predsjednikom Uprave koncerna Sunce Jakom Andabakom, direktorom Sunčanih toplica d.o.o. Marcelom Medakom i ravnateljicom Lječilišta Sandrom Mihaljević, koji su ga upoznali s radom ovog jedinstvenog kompleksa te osobito predstojećim investicijskim ulaganjem u novi hotel ukupne vrijednosti 16-17 milijuna eura. Riječ je dakako o investiciji koja će znatno podići kvalitetu cjelokupne hotelijersko-turističke ponude istočne Hrvatske.

Novi hotelski sadržaji na prostoru Sunčanih toplica gradit će se po najvišim svjetskim standardima, no prije toga predstoji rušenje postojećeg hotela Termia. Kako kaže Jako Andabak,  projekt je gotov, pa će rušenje starog i gradnja novog hotela početi čim se zatvori do kraja financijska konstrukcija, odnosno tijekom ove godine, s tim da će za godinu dana biti završena cijela investicija.

Programom je predviđeno riješiti i dio vezan uz bazene gdje bismo sagradili dodatne vodene atrakcije te time proširili ponudu. Jedan takav centar mislimo još dograditi, a planiramo i kamp. Za sve to postoje projekti, kao i za novi hotel, a sve bi se paralelno radilo, dakle i gradnja hotela i proširenje ponude u Aquapolisu – rekao je Andabak te dodao da će novi hotel imati četiri zvjezdice i nešto veći kapacitet (160 umjesto sadašnjih 120 soba), a zaposlit će još 100 do 150 djelatnika. Ujedno naglašava da je Bizovac jedno od najtraženijih lječilišta ovakvog tipa u Hrvatskoj, a pohvalio je dosadašnju suradnju s lokalnom samoupravom, Općinom Bizovac i Osječko-baranjskom županijom, kao i suradnja s državnim uredima.

Župan Ivan Anušić rekao je kako je ova investicija dokaz da se u Slavoniju i Baranju, odnosno Osječko-baranjsku županiju i Bizovac, isplati investirati, jer su potencijali veliki, a svi investitori su dobrodošli. – Osječko-baranjska županija ima jasnu strategiju i ulaže velike napore u razvoj kontinentalnog turizma, a Županija je investitorima u turizam, kao i ostalim investitorima, uvijek spremna pomoći i drago mi je da je i na ovom primjeru vidljivo da krećemo prema naprijed – rekao je župan.