Novi uspjesi trenera Rešickog

Mladi Belomanastirac, Tomislav Rešicki, rukometni je trener mlađih kadetkinja ŽRK Osijek o kojemu smo već izvještavali. Prva polusezona u novome klubu je iza njega, a mi donosimo rezultate.

Podsjećamo kako je Tomislav Rešicki,  27-godišnjišnjak koji se rukometom bavio kao igrač od svoje 11 godine, a trenersku karijeru započeo je 2013. godine kao trener juniora RK Beli Manastir. Prošloga ljeta dobio je ponudu u ŽRK Osijeku koju nije mogao odbiti.

Nakon prve polusezone u novome klubu bilježi 106 treninga u 5 mjeseci rada, 19 natjecateljskih utakmica i preko 20 prijateljskih. U mlađoj kadetskoj ligi (2004. godište) bilježe dvije pobijede i dva poraza od dvije visoko plasirane ekipe. U kadetskoj ligi polusezonu završili su na 4. mjestu od 11 ekipa. Valja napomenuti kako prve četiri ekipe idu na završnicu Hrvatske u Poreč. ”Ono što me posebno veseli je rezultat u 3. ligi, gdje se nakon prve polu sezone sa 6 pobjeda i 2 poraza nalazimo na 2. mjestu na tablici. Obzirom da smo najmlađa ekipa u natjecanju i da smo tri najteže utakmice igrali u gostima, možemo biti veoma zadovoljni i pozitivni uoči drugog dijela natjecanja.” – komentira trener Rešicki.

Nakon kratkog odmora, već 2. siječnja započeli su s treninzima jer u nedjelju 12. siječnja igraju utakmicu novog kola kadetske lige. U ožujku kreće i 3. liga u kojoj je cilj prvo mjesto. Tomislav kaže kako je cilj plasirati se u drugu ligu obzirom na kvalitetu igračica. ”U ovoj fazi razvoja djevojaka veoma je bitna strpljivost i konstantno ulaganje koje vuče u konačnici dobar rezultat, stoga će djevojke do kraja prvenstva odraditi još barem 120 treninga kako bi izvukli maksimum.” – naglašava Rešicki te dodaje kako je bitan i rezultat prve ekipe koji služi kao motiv mlađim djevojkama.

Tomislavov trud i rad prepoznat je od strane Hrvatskoj rukometnog saveza i regionalnog voditelja za istok Hrvatske te je pozvan da bude jedan od tri trenera regionalnog okupljanja. Regionalno okupljanje je zamišljeno na način da se jednom mjesečno okupe talentirane djevojčice iz cijele Slavonije gdje u dvosatnom treningu tri izabrana trenera rade s njima provjeru u ispravljanje tehničkih i taktičkih elemenata te se iz tih selekcija slaže i popis za reprezentaciju Hrvatske.

”Mnogi se u životu i sportu vode za rezultatom i smatraju da ukoliko nema rezultata, nema dobrog rada. Smatram da je to pogrešno razmišljanje i da je rezultat, posebice u mlađim kategorijama, manje bitan. Moja ambicija je educirati, odgajati djevojke u pravom smjeru, bez preskakanja ključnih elemenata. Uspjeh i rezultat se ne stvara preko noći, da je tako svi bi bili instant prvaci. Zadovoljstvo igračica i svakodnevni napredak je ono što me veseli i ispunjava kao trenera.” – zaključuje trener Tomislav Rešicki.