Novo pojačanje u redovima Osijeka, stigao je branič Renan Guedes (25)

foto: NK OSIJEK

Nogometni klub Osijek i moldavski Sheriff dogovorili su uvjete transfera Renana Guedesa, 25-godišnjeg desnog braniča koji će pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji Bijelo-plavih s kojima je potpisao trogodišnji ugovor. Riječ je o igraču koji je svoju karijeru počeo u Corinthiansu, u mlađim uzrastima igrao je za Atletico Mineiro prije nego je preko Guarulhosa, Joinvillea i Bahiju u siječnju 2022. godine stigao u moldavski Sheriff. Za prvaka Moldavije odigrao je 43 utakmice i dao svoj doprinos osvajanju dvostruke krune u prošloj sezoni. Igrajući za Sheriff nastupio je i na 14 europskih utakmica.

Zadovoljan sam što sam u Osijeku, kada se otvorila mogućnost nisam puno dvojio. Svi znamo kvalitetu hrvatskog nogometa, a kada mi se ukazala prilika za doći u jedan od najboljih klubova lige vidio sam to kao priliku koju moram iskoristiti. Mislim da je za mene ovo veliki korak u karijeri i siguran sam da mogu dodatno napredovati i pomoći klubu da ostvari svoje ambicije. Već sam radio s trenerom Stjepanom Tomasom i njegovim stožerom u Sheriffu, mislim da će mi to pomoći u prilagodbi i da mogu ponoviti igre kakve je u Osijeku pružao moj sunarodnjak Igor Silva, rekao je Guedes koji će nositi dres s brojem 42.

Zadovoljstvo činjenicom da je popunjen desni bok iskazao je i sportski direktor Ivica Kulešević.

Renan je igrač kojeg smo duže vrijeme pratili i mislim da smo doveli kvalitetnog i karakternog igrača koji će odgovoriti svim zahtjevima naše igre. Rekao bih da je riječ o igraču dosta sličnom Igoru Silvi, kvalitetnom u defanzivi i s dobrim smislom za igru prema naprijed. Vjerujem da će se brzo uklopiti i da će dodatno podignuti kvalitetu u momčadi, istaknuo je Kulešević.