Novooboljeli medicinski djelatnik u OBŽ

OBŽ

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 95 uzoraka od kojih je jedan pozitivan na Covid-19. Radi se o medicinskom djelatniku koji je bio u samoizolaciji, izvijestio je Goran Ivanović na redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite.

Sada ukupno na području županije ima 110 oboljelih, 27 izliječenih, 18 hospitaliziranih i 135 osoba u samoizolaciji. Dvoje pacijenata je manje na respiratoru. U protekla 24 sata policija je samoinicijativno provjerila 32 osobe u samoizolaciji te je utvrđeno kako su svi bili u svojim kućama i poštivali mjere. Dojava građana nije bilo.

Jučer je bio zadnji dan provjera propusnica unutar županije te je provjereno 2297 osoba na 8 stalnih i 22 privremena punkta te 7 osoba nisu imale valjanu E-propusnicu. Od danas županija je konstruirana kao jedinica u kojoj se može slobodno kretati.

Župan Ivan Anušić najavio je kako imaju nekoliko inicijativa po pitanju popuštanja mjera, jedno je da pekarnice rade od 5 ili 6 sati ujutro, kako su radili i prije te da se otvore razne trgovine kao što su to trgovine s dječjom opremom, trgovine s bijelom tehnikom, odjećom, obućom ii slično. Inicijative su poslane Nacionalnom stožeru te se čeka odgovor.

Također, obavijestio je javnost kako su u našičkoj bolnici ugrađene cijevi za dovod kisika za potencijale nove teže bolesnike.