Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Danas je obilježena proslava Dana hrvatskih branitelj, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Belom Manastiru. Grad Beli Manastir i Gradski odbor hrvatskih branitelja Grada Belog Manastira organizirali su proslavu za sve građane.

Proslava je započela budnicom u 5 sati ujutro, nakon čega je u 8:30 sati započelo polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja u Branjinom Vrhu i Šećerani te nakon toga u Belom Manastiru kod spomenika Hrvatskih branitelja na Trgu slobode. Vijence su položili gradonačelnik Tomislav Rob, njegov zamjenik Goran Hes, predsjednik Gradskog vijeća Beli Manastir Igor Franjić, kao i potpredsjednik Davor Gotal. Osim njih isto su učinili još neki članovi Gradskog vijeća, članovi Mjesnog odbora Branjih Vrh kao i predstavnici oporbe. Članovi Gradskog odbora hrvatskih branitelja Grada Belog Manastira, članovi Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rada RH, braniteljske udruge i načelnik PP Beli Manastir Ivica Tkalec. Nakon polaganja vijenaca u župnoj crkvi sv. Martina u Belom Manastiru održana je sveta misa za hrvatske branitelje.

U podne organiziran je program za sve građane na zelenoj površini u blizini Trga slobode, kao i podjela graha. Svoju opremu i rad predstavili su PP Beli Manastir, Tehnički zbog specijalne policije i JPVP Grada Belog Manastira. Tehnički zbor specijalne policije prezentirao je svoju tehničku i taktičku opremu, kao i oružje. PP Beli Manastir predstavila je opremu i tehnička sredstva, ako i službena vozila. JPVP Grada Belog Manastira predstavili su navalno vozilo za intervencije, svu opremu i kamion s ljestvama od 30 metara. Sve to kako bi se građani upoznali s načinom rada svih javnih jedinica.

”Želim svima da ovaj dan provedu ugodno, da se sjetimo svim onih trenutaka veličanstvene obljetnice Oluje i svih onih trenutaka koji su prethodili da mi ovdje mirno i sretno živimo. Bez žrtve svih hrvatskih branitelja, bez njihovog truda i zalaganja, bez odricanja i žrtve njihovih obitelji ovo danas ne bi bilo mogućim.” – poručio je gradonačelnik Tomislav Rob. Također je pozvao sve građane da zastavom na kućama obilježe svečanost današnjega dana, ali i ostalih kojima se slavi Republika Hrvatska.