Od siječnja 2024. godine je besplatan vrtić u Općini Kneževi Vinogradi

foto: Općina Kneževi Vinogradi

Od siječnja 2024. godine je besplatan vrtić u Općini Kneževi Vinogradi. Sva djeca s područja Općine od iduće godine će vrtić pohađati besplatno, što znači da kompletan trošak participacije roditelja preuzima Općina.

Ova odluka, koja obuhvaća besplatan vrtić za djecu predškolske dobi, rijetkost je u Hrvatskoj budući da ju je donijelo tek nešto manje od 5% općina i gradova. Osim besplatnog vrtića, Općina Kneževi Vinogradi implementirala je niz drugih demografskih mjera.

U protekle dvije-tri godine Općina je ostvarila značajan napredak u poticanju obitelji, učenja i sporta. Od jednokratnih naknada za novorođenčad, besplatnih školskih udžbenika, prehrane i prijevoza za učenike do stipendija za redovne studente, Općina kontinuirano podržava svoje građane.

Uz to, ulaganje u sportske aktivnosti za djecu putem škole nogometa, škole tenisa i odbojkaškog kluba dodatno potvrđuje predanost Općine raznolikom razvoju svoje mlađe populacije. Izgradnjom i obnovom infrastrukture, uključujući vrtiće, školske objekte i sportska igrališta, Općina stvara temelje za kvalitetan život i rast svojih stanovnika.

Općina Kneževi Vinogradi stvara poticajno okruženja za obitelji, što će vjerojatno imati dugoročan pozitivan utjecaj na demografsku sliku ove lokalne zajednice.