Održan još jedan Čvarakfest i Zimski vašar u Karancu

Zimski vašar se svake godine održava u Etno selu Karanac, a posjetitelji na mnoštvu sajamskih štandova mogu pronaći tradicionalne seoske i obrtničke proizvode, baranjske licitare, kolače i langošice, dimljene mesne delicije (kulen, kobasica i dr.), rakiju, vino, med, drvene igračke i suvenire. Ovogodišnje izdanje ponovno je privuklo mnoštvo posjetitelja.

Manifestacijom se gostima nastoji prikazati doživljaj tradicionalne baranjske svinjokolje (topljenje čvaraka, pripremanje kobasica i drugih specijaliteta). Na kraju se proglašava pobjednik u topljenju čvaraka.Manifestacija je prvi puta održana 2009. godine, a od tada svake godine privlači sve veći broj posjetitelja i ljubitelja ove tradicionalne baranjske delicije.

Perica Kukić iz Karanca pobjednik je ovogodišnjeg Čvarakfesta koji je održan u njegovom selu u Baranji. Za jedan kotao topljenih čvaraka morao je stajati i miješati gotovo dva sata, a svi su danas proizvedeni čvarci razgrabljeni. Drugi je bio Hrvoje Kraljik, a treći Josip Brdarić.