Održan Premium Bor vinski maraton, a danas nas očekuje veliko finale!

Jučer, 27. rujna, je održan Premium Bor vinski maraton, a danas s počekom od 15:00 sati kreće veliko finale s oko 2000 natjecatelja ispred doma kulture!

Jučer u 17 sati započeo je premijum vinski maraton te u 20 sati koncert grupe The Frajle. Ove godine se po prvi puta održao premium vinski maraton a do 16 sati je bilo prijavljeno oko 150 natjecatelja, a prijave su se zaprimale i tijekom sam manifestacije. Premium vinski maraton, predviđen za one koji ne vole gužvu, ali žele uživati uz vrhunska vina. Odnosno točiti isključivo vina koja s nekog ocjenjivanja imaju najmanje 83 bodova ili ona u čijim je rješenjima o puštanju vina u promet naveden broj bodova – minimalno 80.

Što se tiče programa za danas najavljeno je sudjelovanje gotovo 1600 maratonaca iz raznih dijelova Hrvatske i drugih država s time da treba napomenuti da ćeš se i tijekom današnjeg dana također zaprimati prijave za sudjelovanju te je osigurano dodatnih 1000 slobodnih mjesta. Podsjetimo, svi sudionici za kotizaciju dobivaju majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca, čašu, mapu s označenim podrumima i bonove za konzumaciju po jedan decilitra vina po podrumu.

Prema riječima organizatorice Gabrijele Gerštmajer „Jučer je na rasporedu bio etno sajam i prvi premium vinski maraton, 70% gostiju koji nam dolaze su stalni gosti, koji nas svake godine posjećuju. Koncert The Frajle započeo je u 20 sati, a zabava je trajala do dugo u noć. Što se tiče današnjeg programa svi prijavljeni kreću iz centra sela, međutim svi kreću na vinsku cestu boje kakve boje je njihova čaša, majica, prvi bon. Napominjem da svi će dobiti isti broj bonova i svi obilaze iste podrume, a svi maratonci koji na stazi budu prije službenog početka mogu biti diskvalificiran.

Galeriju s fotografijama možete pogledati ovdje.