Održan radni sastanak radi moguće izmjene regulacije prometa u Belom Manastiru

U prostorijama Policijske postaje Beli Manastir u utorak, 29. listopada, održan je radni sastanak. Sastanak, na inicijativu Policijske postaje Beli Manastir, održan je na temu izmjene regulacije prometa na državnoj cesti D-517 u gradu Belom Manastiru, odnosno na raskrižju ulica Trg slobode – Kralja Petra Krašimira IV. i na raskrižju ulica Trg slobode – Doktora Franje Tuđmana. Na sastanku su prisustvovali dogradonačelnik grada Belog Manastira Goran Hes, predstavnik Hrvatskih cesta Dejan Husnjak, viši inspektor prometa iz Ministarstva mora, prometa i infrasturkture Ispostava Osijek Danilo Popović, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa PU osječko-baranjske Josip Knjeginjić te pomoćnik načelnika za policiju PP Beli Manastir Romeo Molnar, policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu Žarko Jurak i policijski službenik za prevenciju Marin Bošnjak.

Nakon sastanka sudionici su obišli teren i zaključili da bi brzinu kretanja vozila trebalo ograničiti s postojećih 50 na 30 kilometara na sat u zonama gore navedenih raskrižja te da se s istočne strane kolnika na Trgu slobode tj. u blizini dječjeg igrališta, postavi žičana pletena ograda u visini od dva metra. Sudionici su zaključili i da bi se sa zapadne strane navedenih raskrižja u blizini obilježenih pješačkih prijelaza sa svake strane trebalo izbrisati dva parkirna mjesta, kako bi se povećala sigurnost pješaka prilikom prelaska kolnika te da bi znakove koji označavaju obilježeni pješački prijelaz dodatno trebalo označiti senzorima koji najavljuju da se pješak približava prijelazu.

Navedene aktivnosti su provedene kako bi se na navedenim lokacijama sigurnost prometa dovela na optimalnu razinu za sve sudionike u prometu, a posebice za pješake odnosno djecu koja se igraju na igralištu koje se nalazi na istočnoj strani Trga slobode.