Održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira

Danas je održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira na kojoj je između ostalog donesen treći rebalans proračuna za tekuću godinu u iznosu od skoro 685 tisuća kuna što je 0,6 % od postojeće visine proračuna.

,,Dosta toga je provedeno, zadovoljni smo u ovoj kriznoj godini s obzirom na cijene energenata koje su na razini 970 tisuća kuna dok je prije bilo 650 tisuća kuna. Energenti su nam zadali dosta problema u ovoj godini, ali sve ono što smo planirali smo izveli”, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob.

Istaknuo je privođenje kraju Gradskog-športskog parka kao kapitalnog projekta.
,,Ima manji broj poslova koji nisu odrađeni što se tiče nekih nogostupa nisam zadovoljan s određeni izvođenim radovima, ali to nije na nama dosta je problem s izvođačima”, dodao je.

”U globalu zadovoljan sam s proračunom i onime što je provedeno. Potpore gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, stipendije studentima, srednjoškolcima, sve je odrađeno”, zaključuje.

Što se tiče cijena energenata koji zadaju probleme objavio je kako su zabilježene uštede led rasvjetnim tijelima koje su postavljene, ali ostaju visoke cijene plina.

Kuća Baranjskog kulena ima novog upravitelja

Gradsko vijeće donijelo je odluku kako Kućom Baranjskog kulena od sada uprava Baranjska razvojna agencija.

,,Dosta smo razmišljali što s prostorom koji je namijenjen za izložbe za predstavljanje udruge proizvođača baranjskog kulena koja tamo djeluje. Ideja je da BARA dodatno zaposli mlade ljude koji će projicirati novu priču što je prvenstveno suradnja sa znanstvenim dijelom proizvođača i budućem ocjenjivanju”, objasnio je gradonačelnik te dodao: ,,Ovim dajemo agenciji da se bavi ovime i cilj nam je smislu turizma agencijski privući ljude koji će dolaziti i gledati kako se kulen proizvodi i da odmah budu kupci. BARA je zainteresirana uz sve ostale mogućnosti organizacije u okviru gradskih događaja, da nam prostor ne stoji, moramo ga staviti u puni pogon”.

Slijedi postavljanje solarnih panela na Kuću Baranjskog kulena, ali i solarna elektrana za Dječji vrtić u Branjin Vrhu te Društveni dom u Šumarini.