Održana prezentacija projekta: “Zajedno za bolju i sretniju budućnost”

Danas u Hotelu Patria održana je prezentacija projekta pod nazivom „Zajedno za bolju i sretniju budućnost“ iz „Zaželi – Programa zapošljavanja žena“ financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 9.763.855,19 kuna. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir, a partneri su Grad Beli Manastir, Općine Petlovac i Popovac te Centar za socijalnu skrb Beli Manastir i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek.

Kroz 30 mjeseci provedbe projekta bit će educirano i zaposleno 60 žena koje će brinuti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju s područja Grada Belog Manastira, Općine Petlovac i Općine Popovac, a kojima su potrebne potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Osim zapošljavanja na 24 mjeseca žene će biti osposobljene za zanimanja njegovateljice starijih i nemoćnih osoba ili za gerontodomaćice u ovisnosti od vlastitih interesa i sklonosti te će dio žena imati mogućnost sufinanciranja polaganja vozačkog ispita.

Dobivenim iskustvom tijekom dvogodišnjeg rada i stečenom kvalifikacijom aktivnosti projekta će direktno uticati na povećanje razine zapošljivosti odabranih žena, kao i na povećanje njihove socijalne uključenosti u društvo te smanjenje rizika od siromaštva, što je, između ostalog, i svrha samog Poziva iz „Zaželi – Programa zapošljavanja žena“.

Na kraju programa svečano su uručeni ugovori za 60 novozaposlenih žena te im podijeljene bicikle nabavljene kroz projekt.