Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Popovac

U Domu kulture u Kneževu 28. svibnja 2019. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Popovac, sazvana povodom 26. obljetnice ove baranjske općine. Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Martin Ivišić, a uz općinskog načelnika Zorana Kontaka, vijećnike, predstavnike lokalnih udruga i osnovne škole, nazočni su bili načelnici prijateljskih općina Petrijevci, Jagodnjak, Petlovac i Šodolovci te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenik župana Radomir Čvarković.

– Osječko-baranjska županija, odnosno Županijska uprava za ceste ove godine izdvojila je 7 milijuna kuna za cestu Kamenac – Popovac, čijom će se izgradnjom značajno unaprijediti komunikacija na ovom području. Županija je sa 150.000 kuna sudjelovala u provođenju manjih projekta u Općini Popovac, poput izgradnje staza i dječjeg igrališta u Popovcu i Kneževu, a ove godine sa 400.000 kuna financirat ćemo obnovu društvenog doma u Branjini. U zadnje dvije godine Županija tako sudjeluje s gotovo 8 milijuna kuna u projektima na području Općine Popovac – rekao je župan Anušić te svim mještanima čestitao Dan općine.

Načelnik Kontak naglasio je kako Općina Popovac svake godine nastoji provesti projekte kojima doprinosi razvoju ovog područja. Zahvalio je županu i Osječko-baranjskoj županiji na sudjelovanju u zajedničkim projektima, osobito na potpori jednom od najvažnijih projekata ove općine, a to je izgradnja ceste Kamenac – Popovac. Očekuje se da cesta bude u funkciji 2020. godine, što će doprinijeti turističkom otvaranju općine te povezivanju sa susjednom Općinom Kneževi Vinogradi.