Održana tribina o pravima hrvatskih branitelja

Danas je u Belom Manastiru održana tribina o pravima hrvatskih branitelja na kojoj su se branitelji i obitelji branitelja mogle upoznati sa svojim pravima koje im jamči Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Tribinu je organizirala Sanja Ivković  voditeljica područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku u suradnji s Gradom Belim Manastirom.

”Intencija je da konačno osiguramo dignitet i poštovanje prema hrvatskim braniteljima, što je prvenstveno stambeno zbrinjavanje, zdravstvena skrb i problemi oko mirovinskih prava.” – naveo je kao cilj gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

Pred prepunom velikom vijećnicom o Zakonu i pravima hrvatske branitelje educirali su Sanja Ivković  voditeljica područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku, Marija Bilić stručna suradnica specijalist Zavoda za mirovinsko osiguranje područne službe Osijek, iz Ureda državne uprave Osječko-baranjske županije voditelj Službe za društvene djelatnosti Boris Abičić i iz Odjela za poslove obrane u Osijeku Danijel Kišmartin i Jurica Kordić.

”Tribina je organizirana s ciljem da što više branitelja upoznamo s njihovim pravima sukladno zakonu i s osobama i institucijama koje su relevantne za provođenje zakona.” – rekla je Sanja Ivković  voditeljica područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku.

Sudionici i stručne osobe na ovoj tribini predstavile su rad institucija iz kojih dolaze te prava koja te institucije nude braniteljima. Pozvali su sve hrvatske branitelje da im se obrate na brojeve telefona ili podružnice u Osijeku kako bi mogli rješavati sve nedoumice i probleme s kojima se nose. Također je gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob pozvao sve branitelje da se obrate gradskoj upravi, općinama ili Odboru za hrvatske branitelje i veterane u Belom Manastiru.