Nogometni izbornik Dalić promovirat će nove NOA telefone u Barceloni

foto:PRESS

NOA će na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni predstaviti novu seriju pametnih telefona, nazvanu F. Među njima posebnu pažnju privući će model NOA F20 Pro s velikim ekranom i implementiranom AI tehnologijom. Zanimljivo je da će na njihovom štandu u Barceloni biti i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić.

Najveća novost na NOA F20 Pro pametnom telefonu je In-Display Fingerprint, odnosno senzor otisaka prstiju smješten u AMOLED ekranu. Novost je i klizni mehanizam prednje kamere koja izlazi iz kućišta i uvlači se u njega nakon korištenja. Zahvaljujući tim rješenjima, AMOLED ekran omjera 19,5:9 ima izuzetno tanke rubove oko zaslona. F serija imat će implementiranu AI tehnologiju koja će biti najvidljivija u aplikaciji kamere.

F20 Pro će imati prednju kameru od 8 MP te dvostruku stražnju od 16+5 MP i dolazit će sa Sony IMX499 senzorom. Kamera će podržavati nekoliko novih značajki od kojih je najznačajnija AI način snimanja koji će poboljšati snimanje fotografija u svim uvjetima i ponudit će 10 različitih modova snimanja. Zahvaljujući ranije predstavljenoj oversampling tehnologiji, F20 Pro će moći snimati fotografije do 96 MP.

Novi model temeljen je na najjačem 8 jezgrenom MediaTekovom Helio P70 procesoru radnog takta 2,1 GHz te 6.39” ekranu. Rezolucija AMOLED ekrana u FHD+ tehnologiji iznosi 2340×1080 piksela. Imat će 8 GB RAM memorije i 128 GB za pohranu podataka, a moći će se proširiti do 256 GB pomoću dodatne memorijske kartice. Bit će ugrađena baterija od 3.500 mAh i podržavat će opciju brzog bežičnog punjenja.

Službena prezentacija nove NOA F serije pametnih telefona održat će se u Barceloni na sajmu Mobile World Congress u utorak, 26. veljače. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bit će na NOA štandu prva dva dana sajma, 25. i 26. veljače, te će izvlačiti dobitnike nagradne igre i dijeliti dresove hrvatske reprezentacije. Treću godinu u nizu poseban gost na štandu bit će Ante Tomić, košarkaš Barcelone i promotor NOA branda koji će također izvlačiti dobitnike u nagradnoj igri.