Održano 14. izdanje Paprikafesta u Lugu

U povodu Dana sela Luga, danas i sutra održava se manifestacija Paprikafest. Uz ocjenjivanje začinske mljevene paprike, sajam domaćih proizvoda i bogatu gastronomsku ponudu, najavljen je i kulturni i zabavni program, a sutra će biti održana i baranjska fišijada.

Podijeljene su nagrade za prva tri mjesta u kategorijama slatke i ljute paprike, pa je tako u kategoriji slatke paprike pobijedio je OPG Marton, drugo mjesto pripalo je OPG Ador, a treće mjesto s istim broje bodova podjeli su OPG Vašarević i Jožef. U kategoriji ljute paprike pobijedio je OPG Kelemen, drugo mjesto pripalo je OPG-u Ferenc, a treće s istim broje bodova podjeli su OPG Thomajer i Marton.

„Ovu manifestaciju radimo zbog promocije sela i mještana koju proizvode začinsku papriku jer na taj način želimo podržati domaće proizvođače da na jednoj prepoznatljivoj manifestaciji mogu velikom broju posjetitelja ponudi začinsku papriku. Paprika iz Luga proizvodi se prema tradicionalnoj recepturi, bez ikakvih industrijskih dodataka.” – Rekao je Erik Munk organizator manifestacije.

“Zadovoljstvo je vidjeti toliki broj posjetitelja i izlagača na ovogodišnjoj manifestaciji. Ova manifestacija puno znači za mještane koji svoje proizvode mogu plasirati izravno posjetiteljima. Općina Bilje ima niz dobrih manifestacija i jako dobara odnos s svim udrugama i organizatorima” – rekao je Željko Cickaj načelnik općine Bilje.