Općini Kneževi Vinogradi odobrena dodatna sredstva za projekt izgradnje općinske zgrade

Temeljem uspješne prijave na Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Općini Kneževi Vinogradi dodatno financiranje projekta „Izgradnja zgrade javne namjene – upravna zgrada općine – II. faza“ u iznosu od 55.000,00 eura.

U petak 7. srpnja, općinski načelnik Vedran Kramarić sudjelovao je na svečanoj dodjeli Ugovora o financiranju koja se održala u Pleternici u Interpretacijskom centru Terra Panonica, te mu je tom prilikom ministar Šime Erlić uručio novi Ugovor o financiranju.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji općinske zgrade sklopljen je s tvrtkom Zuber d.o.o. s ukupnim iznosom investicije od cca. 740 000 eura, a od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira 105.000,00 eura (putem dva programa).

Radovi na izgradnji su u tijeku te je predviđeni rok za završetak kolovoz 2024. godine.

Ugovor sa izvođačem radova potpisan je 14. studenoga 2022. godine, nakon čega je obavljen i postupak uvođenja u posao.

Nova zgrada općinske uprave bit će funkcionalan i moderan objekt s uredskim prostorijama, prostorom za sastanke – vijećnicom, arhivskim prostorom i ostalim sadržajima.

Zgrada će biti pristupačna i osobama smanjene pokretljivosti i osobama s invaliditetom, budući da izgradnja predviđa i ugradnju dizala. Nakon godina pružanja usluga mještanima u trošnom objektu, te neadekvatne privremene lokacije općinske uprave u Domu kulture koja je korištena od izbijanja požara, izgradnjom novog objekta stvorit će se preduvjeti za nova poboljšanja u pogledu pružanja kvalitetnijih, efikasnijih i pristupačnijih usluga mještanima Općine Kneževi Vinogradi.