Osnivanje zajednice športskih udruga u Općini Jagodnjak

Sportski uspjesi i ulaganja na području Općine Jagodnjak stara su vijest te se moglo očekivati kako će prije ili kasnije iz toga proizaći i zajednica športskih udruga, napokon je i za to došlo vrijeme. U Općini Jagodnjak sport je jedna od glavnih aktivnosti. Naime, imaju dva nogometna kluba: NK Bratstvo – Jagodnjak i NK Jovan Lazić – Bolman, sportsko ribolovno društvo Dravica Jagodnjak, konjički klub Hercules Bolman, borilački klub Tekeda i streljači klub Bolman.

Trener borilačkog kluba Tekeda, Željko Dalić, pokretač je ideje o osnivanju zajednice športskih udruga. Kao razloga navodi prvenstveno pristup i kretanje prema drugim institucijama pa tako financiranje svih aktivnosti, od organizacije, ali i odlaske na natjecanja. Načelnik Općine Stevo Mlinarević u potpunosti podržava osnivanje zajednice te kaže kako će to biti dobar manevar za bolju komunikaciju između svih sportaša, ali i za lakšu organizaciju natjecanja. Dodaje kako će preko zajednice biti konkurentni na županijske, državne pa čak i EU fondove, što do sada za svaki klub pojedinačno nikako nije bilo moguće. Osnivanje zajednice očekuje se još ovaj mjesec, nakon preostalih blagdana.  

Predrag Tomašević, predsjednik streljačkog kluba u Bolmanu kaže kako će im osnivanje zajednice značiti lakše nastupanje van Baranje te kako bi se ostvarila i prekogranična suradnja koja je već u dogovoru.

STELJANA I TERETANA U ZAVRŠNIM FAZAMA

Obzirom na osnivanje streljačkog kluba streljana je bila osnovna potreba. U rekordnome roku Općina je streljanu osigurala i stavila u funkciju, radi se prostoru bivše trgovine u sklopu mjesnog doma u Bolmanu. Službeno otvorenje streljane očekuje se u idućih desetak dana. Streljana se već sada koristi za treninge no nedostaje još nešto opreme i dio unutarnjih radova kako bi bila gotova. Opremljena je mehaničkim i električnim metama, kojih će biti još, kao i zračnih puški. Od načelnika Mlinarevića saznajemo kako će se graditi i vanjska streljana za manji kalibar, za što je objekt već kupljen. Obzirom da su najbolji strijelci došli u Bolman iz belomanastirskog Marsa ova streljana mnogo im olakšava rad jer se treninzi i vježbe organiziraju prema njihovom slobodnom vremenu i dogovoru.

Teretana se nalazi u prostoru bivše ambulante, a služi za sve sportaše s područja općine. Trenutno je gužva jer taj prostor prvenstveno koristi borilački klub, no i za to postoji rješenje. Naime, borilački klub prebaciti će se u prostor lovačkog društva, dok je njima osiguran novi, sve u okviru mjesnog doma u Bolmanu. Opremanje teretane je pri kraju, a može se reći kako infrastruktura za sport u Općini Jagodnjak doslovce cvjeta.

Načelnik Stevo Mlinarević kaže kako se u sport treba ulagati obzirom da općina ima mnoge vrhunske sportaše i same klubove sa svjetskim uspjesima.