Otvoren najveći panoramski kotač u Hrvatskoj

U Parku kralja Držislava, danas (23. prosinca 2021. godine) je otvoren najveći panoramski kotač u jugoistočnoj Europi koji je stigao izravno iz tvornice u Turskoj. Riječ je o atrakciji visokoj 35 metara i teškoj gotovo 90 tona koja može primiti 144 osobe u 24 kabine. Prvu vožnju Ferrisovim kotačem otvorili su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, ističući kako je riječ o kruni osječkog Adventiranja.

– Željeli smo građanima i posjetiteljima grada Osijeka ovog Adventa pružiti turističku atrakciju kakvu imaju sve velike europske i svjetske metropole. Sada ga ima i slavonska metropola. Ovo je najveći kotač u Hrvatskoj, a u Osijeku će ostati do kraja siječnja, tako da će se svi zainteresirani stići provozati. A upravo smo zbog interesa naših sugrađana, posjetitelja i ugostitelja, odlučili smo produžiti Adventiranje i Božićni tramvaj do 31. prosinca. Također smo na Badnjak od 20 sati, kao i na Silvestrovo cijeli dan, osigurali besplatan javni gradski prijevoz. Nadam se da smo svojim sugrađankama i sugrađanima uspjeli uljepšati blagdane svim događajima i iznenađenjima ovog Adventa – kazao je gradonačelnik Radić.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako će se Adventiranje odlično uklopiti s ovogodišnjim HeadOnEast-om.

– Želimo da osječki advent bude najljepši u Hrvatskoj i mislim da smo u tome uspjeli. Uz njega, nastavljamo i s još jednom izvrsnom manifestacijom, HeadOnEast-om, koji je ranije odgađan zbog vremenskih prilika. Stoga, pozivam sve zainteresirane posjetitelje da krenu put istoka i uživaju u svemu onome što im grad Osijek i Osječko-baranjska županija pripremaju, a siguran sam da svatko može pronaći nešto za sebe – istaknuo je župan.

Dodajmo da će panoramski kotač raditi svakoga dana od 10 do 23 sata, osim na Badnjak i Silvestrovo kada će raditi od 10 do 21, dok će na Božić biti otvoren od 16 do 23 sata. Za vožnju koja traje pet do sedam minuta odrasli će trebati odvojiti 50 kuna, dok je za djecu do 12 godina cijena vožnje 40 kuna, a najmlađi do tri godine mogu se voziti besplatno.