Projekt ”Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” u Belom Manastiru

Gradu Belom Manastiru kao nositelju projekta, te DV Cvrčak Beli Manastir kao partneru, odobren je projekt u sklopu Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ pod nazivom „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“

Ukupna vrijednost projekta je 1.076.868,41 (100% sufinanciranje), a cilj projekta je osigurati uslugu produženog radnog vremena vrtića u Belom Manastiru i područnim vrtićima u Šećerani i Branjinom Vrhu. Duže radno vrijeme vrtića odgovor je gradske uprave i uprave vrtića na povećani interes roditelja zbog njihovih poslovnih obaveza, poput rada u smjenama.

Reorganizacija postojećeg sustava rada vrtića dovest će do povećanja broj odgajatelja i stručnog osoblja u gradskim vrtićima, što će biti financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici uručeno je 75 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za unaprjeđenje usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja obrazovanja sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda vrijednih više od 177 milijuna kuna za provedbu projekata.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je kako se time želi poslati poruka koliko su važni mladi, predškolski odgoj i koliko je bitno da što veći broj djece bude uključen u dječje vrtiće, osobito između treće i šeste godine.

“Zahvaljujući brojnim mjerama koje smo do sada poduzeli, ostvarujemo znatan napredak”, ocijenio je Plenković. “Upravo stoga osiguravanje uvjeta za optimalan djetetov razvoj, pomoć roditeljima u odgoju djeteta su ciljevi koje ostvarujemo unaprjeđenjem i jačanjem sustava dječjih vrtića”, rekao je, među ostalim.