Petak i subota oblačno s kišom, u nedjelju ujutro mraz, jutarnja temperatura 1°C

foto: Pixabay

U petak oblačno s kišom, češćom u drugom dijelu dana. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura između 4 i 7, a najviša dnevna od 10 do 13 °C, stoji u prognozi DHMZ-a za istočnu Hrvatsku danas.

Pretežno oblačno s kišom, i lokalno obilnom na Jadranu i područjima uz njega gdje može biti i izraženih pljuskova s grmljavinom. Vjetar na kopnu slab i umjeren južni i jugoistočni, u gorskoj Hrvatskoj i jugozapadni.

Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 13 na kopnu te od 14 do 19 °C duž obale.

foto: DHMZ

Subota, 11.11

Vrijeme u subotu ujutro pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, obilnijom u Dalmaciji gdje može biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. U najvišem gorju očekuje se prijelaz kiše u snijeg, prognozira DHMZ.

Od sredine dana razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu, a do večeri gotovo svugdje. Na kopnu će prolazno zapuhati umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, na udare i jak.

Duž obale umjeren i jak sjeverozapadnjak prema noći u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu od 8 do 12, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 14 °C, u Dalmaciji malo viša.

foto: DHMZ

Nedjelja, 12.11

U nedjelju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ujutro na kopnu ponegdje mraz. Temperatura zraka primjerenija dobu godine. Jutarnje temperature na istoku zemlje 1°C, dnevna se penje do 10°C.