Petodnevni program Hrvatskog astronomskog saveza u Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske

U OŠ „Josip Kozarac“, Josipovac Punitovački ovaj tjedan je posvećen aktivnostima iz područje astronomije, u sklopu kojih je postavljena izložba „Život zvijezda“. Planirano je provođenje Radionica o Suncu i trodnevna Mala škola astronomije za učenike razredne nastave, promatranje Sunca za cijelu školu, Radionica o Suncu i trodnevna Mala škola astronomije za učenike predmetne nastave i predavanje za odgojno-obrazovne djelatnike.

Planirano je sudjelovanje 80 učenika, dok će zbog iznimno velikog interesa učenika za ove zanimljive i poučne aktivnosti ukupno u aktivnostima sudjelovati 115 učenika.

Uz domaćine, OŠ „Josip Kozarac“, Josipovac Punitovački, u navedenim će aktivnostima sudjelovati učenici i djelatnici OŠ Budrovci, OŠ Gorjani, OŠ Milka Cepelića Vuka te SSŠ Antuna Horvata Đakovo.

Ova atraktivna i zanimljiva aktivnost je dio projekta Regionalni znanstveni centar Panonske hrvatske, koji je financiran iz Financijskog programa EGP-a za razdoblje 2014.-2021., nositelj mu je Osječko-baranjska županija, a upravitelj programa je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.