Pijan sletio s ceste kod Majških Međa

foto:MUP

Iz Policijske postaje Beli Manastir doznajemo kako se jučer na području Baranje dogodila jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom.

Dogodila se u 21,15 sati na Državnoj cesti broj 517 – skretanje za Majške Međe. Pijani vozač osobnog automobila je uslijed nepropisne vožnje unazad sletio s kolnika u odvodni kanal.

Za prekršaj nepropisne vožnje unazad odnosno izazivanje prometne nesreće propisana je novčana kazna u iznosu od 260 eura.

Za prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (1,60 g/kg) propisana je novčana kazna u rasponu od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „b“ kategorije u trajanju od 3 do 12 mjeseci, te 6 negativnih prekršajnih bodova.

,,Brzina u kombinaciji s alkoholom dovode do tragedija na hrvatskim cestama, zato ponovo pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa jer ćemo samo tako sačuvati ljudske živote”, poručio je policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Beli Manastir Žarko Jurak.