Plenković: Najvažnije je da Fortenova funkcionira i da su radna mjesta sigurna

Govoreći o najavljenoj prodaji Fortenove, premijer Plenković kazao je danas da je, prema informacijama koje ima kao i svi ostali, cilj te operacije olakšati poslovanje kompanije s obzirom na nužnost refinanciranja velikog kredita. Vidjet će se kakav će biti interes, dodao je.

“Iz našeg kuta najbitnije je da kompanija funkcionira, da su radna mjesta sigurna i da njena uloga u Hrvatskoj i u susjednim zemljama bude i dalje važna, kakva je sve ove godine”, poručio je. U ovom trenutku, pojasnio je, u tom procesu nema uloge države jer država nije vlasnik.

Govoreći o najavljenoj prodaji Fortenove, premijer Plenković kazao je da je, prema informacijama koje ima kao i svi ostali, cilj te operacije olakšati poslovanje kompanije s obzirom na nužnost refinanciranja velikog kredita. Vidjet će se kakav će biti interes, dodao je.
 
“Iz našeg kuta najbitnije je da kompanija funkcionira, da su radna mjesta sigurna i da njena uloga u Hrvatskoj i u susjednim zemljama bude i dalje važna, kakva je sve ove godine”, poručio je.
 
U ovom trenutku, pojasnio je, u tom procesu nema uloge države jer država nije vlasnik.
 
Podsjetio je da je 2017. država intervenirala i spriječila stečaj ogromne kompanije od 60 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama te spriječila da brojni dobavljači padnu kao kule od karata zajedno s kompanijom.  
 
“Mi smo tu svoju ulogu ispunili, kompanija se vratila na gotovo pa u potpunosti tržišne okolnosti”, dodao je.