Počinju prijave za upis u srednje škole

foto:Pixabay

Prijave za upis u srednje škole u školskoj godini 2024./2025. počinju u ponedjeljak, 27. svibnja, s planiranim upisom 48.135 učenika. Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, objavljenoj u Narodnim novinama, za upis u I. razred srednje škole u javnim, privatnim i vjerskim školama predviđeno je ukupno 48.135 upisnih mjesta raspoređenih u 2180 razrednih odjela.

Učenici će se upisivati elektronički putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) na adresi https://srednje.e-upisi.hr. Škole će raspisati i objaviti natječaje za upis najkasnije do 20. lipnja. Prijava obrazovnih programa za redovite učenike trajat će od 28. lipnja do 8. srpnja, dok će za programe koji zahtijevaju dodatne provjere prijave biti do 1. srpnja.

Provjere posebnih znanja provodit će osam zagrebačkih škola, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 10. srpnja. Ova odluka omogućuje učenicima i roditeljima da se na vrijeme pripreme za postupak upisa i osiguraju mjesto u željenim obrazovnim programima.