Podizanjem stijega na glavnom osječkom trgu započela proslava Dana grada

Osječki gradonačelnik Ivan Radić sinoć je na Trgu Ante Starčevića podignuo gradski stijeg, što je već tradicionalan sadržaj proslave 2. prosinca – Dana grada Osijeka.

– To je jedna lijepa tradicija u okviru proslave Dana grada Osijeka tijekom koje se prisjećamo 2. prosinca 1786. kada su se naše tada najvažnije tri gradske cjeline, Tvrđa, Gornji i Donji grad ujedinile. Sutra proslavljamo 235. rođendan grada na Dravi. Tim povodom pripremili smo brojna iznenađenja i darove, poput besplatne vožnje javnim gradskim prijevozom, besplatnog ulaska na Gradske bazene, u Zoološki vrt, podjele komposta i mnogih drugih iznenađenja. Sutra je centralno slavlje Dana grada i Svečana sjednica kojoj će prisustvovati premijer Andrej Plenković i drugi visoki uzvanici. Otvaramo i Adventiranje, naš brend, modularni advent koji će ove godine biti još bogatiji. Preko 10 kilometara lampica će sutra ukrasiti Osijek i ući ćemo u ono pravo blagdansko, božićno ruho, najljepši dio godine. Još jednom čestitam svima naš dan – kazao je gradonačelnik Radić.

Stijeg su na trg donijeli pripadnici Počasne garde Hrvatskog sokola Osječko-baranjske županije, a svečanosti je uz gradske čelnike i vijećnike nazočio i zamjenik župana Mato Lukić koji je Osječankama i Osječanima čestitao njihov dan.

– Osijek je središte Osječko-baranjske županije i istoka Hrvatske, a ovim putem svim njegovim stanovnicima želim sretan Dan grada. Također, gradonačelniku Radiću i svima koji njime upravljaju želim puno uspjeha u radu i stvaranju još kvalitetnijeg i ljepšeg mjesta za život – kazao je Lukić i dodao da uz Dan grada započinje Adventiranje kojem se, baš kao i Osječani neizmjerno veseli.