Policija održala predavanje za članove Moto kluba Beli Manastir

Jučer je u prostorijama MK Beli Manastir u Šećerani, održano je edukativno predavanje o sigurnosti na cestama kako bi se skrenula pozornost članovima moto kluba i strastvenim vozačima motora  na poštivanje prometnih propisa.

Kao i svake godine dolaskom ljepšeg vremena i povoljnih uvjeta za vožnju motocikala, mopeda, u prvi plan ponovno se dovodi pitanje sigurnosti ove kategorije sudionika u prometu. ,,Kako bi se smanjio broj stradavanja i povećala sigurnost ove kategorije sudionika u prometu, željeli smo dodatno upozoriti ovu kategoriju sudionika u prometu da se pridržavaju prometnih propisa”, rekao je policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Beli Manastir Žarko Jurak koji je održao predavanje.

Vozači i putnici motocikla i mopeda često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Međutim, često i zbog vlastitog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa i vozači motocikala i mopeda sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, gdje u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.