Postavljen novi semafor u Belom Manastiru

foto: MB PRESS

Danas je postavljen novi semafor na Osječkoj ulici u Belome Manastiru.

Osječka ulica najduža je ulica u Belom Manastiru, vodi od samog ulaska u Grad do Branjinog Vrha. Osim što je najduža, ujedno je i najprometnija ulica jer je glavna poveznica od granice s Mađarskom do Osijeka i spajanja na autoput. Velik broj vozila prolazi ovom ulicom tokom cijele godine pogotovo tijekom ljeta kada velik broj putnika iz Mađarske, Njemačke i Austrije, preko Baranje, putuju na more.

Na ovoj lokaciji nikada nije bilo semafora niti drugih fiksnih utjecaja na brzinu vozača, za čime postoji potreba. S obzirom da dužinu i širinu ulice mnogi vozači ne voze po propisanoj brzini koja je 50km/h, zbog čega je i prometna policija vrlo često prisutna na ovoj prometnici. U proteklih nekoliko mjeseci u Osječkoj ulici dodana je i biciklistička staza te nekoliko novih pješačkih prijelaza zbog čega je važno držati se propisa u vožnji ovim putem.

Zamjenik gradonačelnika Grada Belog Manastira, Goran Hes, neslužbeno je najavio prije nekoliko tjedana postavljanje ovog semafor kroz projekat ”Savjet za sigurnost u cestovnom prometu” koju provodi Policijska postaja Beli Manastir sa suradnicima. Ovaj semafor jedan je od pothvata kojega uprava Grada provodi zbog povećanja stradalih i smrtno stradalih u cestovnom prometu na području cijele Baranje.

Ovaj semafor prisiljavati će vozače da stanu na polovini Osječke ulice te da radi toga prilagode svoju brzinu i osvijeste se o potrebe za oprezom u ovoj ulici, prvenstveno radi pješaka.

Semafor danas nije doveden u funkciju te nedostaje obilježavanje pješačkog prijelaza na istome, što prema pretpostavkama možemo očekivati u idućih nekoliko dana.