Povodom Dana obitelji polaznici programa udruge P.G.D.I. predstavili svoj rad

Danas su tijekom prijepodnevnih sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru, polaznici dva programa udruge Projekt građanske demokratske inicijative predstavili svoj rad i na taj način obilježili Međunarodni dan obitelji koji je bio u subotu, 15. svibnja.

Ukupno sedamdesetak polaznika programa Obrazovni klub i Podrška udomiteljstvu u Baranji, tijekom svojih aktivnosti, izradili su nakit, okvire s porukama, privjeske i slično te predstavili i dijelili građanima. Udruga se godinama u nazad bavi djecom iz udomiteljskih obitelji i samim udomiteljskim obiteljima, upravo je zbog toga za njih važan Međunarodni dan obitelji.

Cilj današnjeg izlaska na Trg je predstaviti svoj rad i osvijestiti građane o važnosti sudjelovanja u građanskim aktivnostima, ali i o temi udomiteljstva.

Obrazovni klub usmjeren je na aktivnosti koje mlade iz udomiteljskih obitelji potiču na kreativan i samostalan rad kako bi se što bolje snašli kroz život. ,,Cilj projekta je pružiti podršku mladima iz sustava udomiteljstva, potaknuti ih na kreativan i samostalan rad te ih pripremiti za aktivnosti koje ih čekaju u životu, a nisu imali priliku naučiti u školi ili u udomiteljskim obiteljima. To su jednostavne stvari poput kuhanja, čišćenja i samostalne izrade različitih stvari.”, rekla je Mirela Ristić, voditeljica Obrazovnog kluba.

Sanja Zagorščak, voditeljica aktivnosti u programu Podrške udomiteljstvu u Baranji otkrila nam je više o programu: ,,Program se nadovezuje na sve projekte koje je udruga ranije radila. Obiteljima pružamo informacije, savjete, prilike da se međusobno upoznaju, a djeci podršku u životu, između ostalog kroz psihosocijalne i kreativne radionice.”

Oba programa financirana su sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provode se kroz trogodišnje razdoblje.