Korisnici Doma za starije Beli Manastir dobili “samoposlužni kafić”

Nakon nove ambulante i frizerskog salona, Dom za starije i nemoćne Beli Manastir dovršio je novi adaptacijski projekt, a sada su korisnici dobili “samoposlužni kafić” (samoposlužne aparate za napitke) i moderno uređeni, zatvoreni balkon s pogledom na zeleni okoliš.

“Kafić” je nastao adaptacijom prethodne derutne i zapuštene terase, a sada se tamo nalazi zatvoreni i otvoreni dio za sjedenje koji se odvaja pomičnim staklenim stijenama. Prostor je opremljen modernim namještajem, aparatom za kavu, audio sustavom, led rasvjetom, podnim grijanjem, akvarijem sa zlatnim ribicama i sustavom ventilacije. Kafić su korisnici nazvali Carpe diem.

Postojeći balkoni prenamijenjeni su u funkcionalne terase ograđenim staklom s sjedećim klupama u sjeni drveta oraha.

Ravnatelj, Tomislav Peran, rekao je kako je potreba za ovakvim objektom primijećena u zimskim mjesecima kada su korisnici vrijeme provodili na ovoj derutnoj terasi iako nije imala niti nadstrešnicu. Ovim ulaganjem prilagodilo se potrebama samih korisnika. Dodaje kako će se u ovim prostorima moći družiti korisnici sa svojim posjetiteljima.

Ovo je treći adaptacijski interni projekt Doma za starije nemoćne osobe Beli Manastir i proteklih godinu dana. Tako je korisnicima boravak u domu obogaćen frizerskim salonom, novom ambulantom te modernim samoposlužnim kafiće i terasom.