Predstava “Iznajmljeni stan” u Kotlini

U studenom DZMH udruga Kotlina organizirala manifestaciju pod nazivom „Vesela večer“. Pozvali su glumce amatere Kulturne udruge Petőfi Sándor iz Bezdana (Vojvodina) da u Domu kulture predstave svoju komediju “Iznajmljeni stan”.

Udruga DZMH-a u Kotlini iza sebe ima aktivnu jesen. Zadnjih nekoliko tjedana organizirali su susret zborova i smotru folklora, a sada su vrata otvorili veseloj večeri s glumcima iz Bezdana. Ovog puta glumci amateri Kulturne udruge Petőfi Sándor izveli su komediju pod nazivom “Iznajmljeni stan”  te su samom izvedbom ostvarili veliki uspjeh.

 Stari plan nam je da imamo cjelovečernju predstavu u Kotlini, jer mještani vole kazalište i humor. Produkciju glumaca iz Bezdana vidjeli smo u više navrata na različitim mjestima i uvijek smo se oduševili, pa smo ih odlučili pozvati – rekla je Sanela Proser Horvatin, potpredsjednica DZMH-a u Kotlini.

Kulturni maraton u Kotlini nastavit će se ovaj tjedan, kada će se održati adventska večer povodom 6. prosinca,  kade se očekuje i posjet Svetog Nikole koji bi trebao uručiti poklone djeci.

Događaj sponzoriraju Zaklada Bethlen Gábor (HUN) i Savjet za nacionalne manjine RH.