Predstavljen obnovljeni dom u Branjinom Vrhu

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata predstavljen je novi mjesni dom u Branjinom Vrhu. Ovaj projekt dio je Intervencijskog plana za područje Belog Manastira i Općine Darda. Od prijave projekta do njegovog predstavljanja proteklo je dvije godine. Danas, osim što dom ostavlja puno bolji dojam na prolaznike izrazito je koristan, a u njega su se već uselili vrtićanci. Projekt je vrijedan 7,5 milijuna kuna, od čega su 5,5 milijuna bespovratna sredstva Europske Unije.

Ovim projektom Branjin Vrh dobio je obnovljenu zgradu, koja je ujedno i energetski učinkovita. U ovom prostoru nalaze se uredi za udruge, višenamjenska dvorana, vanjsko igralište, vanjsko spremište za udruge, ali i najbitnije, dječji vrtić i pripadajuća dvorana za vježbanje. Mališani dječjeg vrtića još su se u ponedjeljak uselili u svoje nove prostorije. Ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak, Ljiljana Tokić, rekla je kako je ovaj prostor odlično osmišljen te da to djeca zaslužuju. Svoje oduševljenje nisu krila ni djeca koja su svim okupljenima izveli predstavu. Gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, naglasio je kako je vrtić popunio svoje kapacitete, ali da roditelji svakodnevno apeliraju na dodanu potrebu. Sve su to pozitivni demografski rezultati, ali i prilika za poduzetnike koji u ovome mogu vidjeti poslovnu priliku otvaranja manjeg privatnog vrtića, naglasio je gradonačelnik.

Iako je dom u Branjinom Vrhu predstavljen javnosti, još nedostaje dio opreme te tehnički pregled. Sve to očekuje se u idućih nekoliko dana. Iduće što slijedi su dječja igrališta kod crkve i vrtića, ali i uređenje trga.

Gradonačelnik Tomislav Rob najavio je i obnovu doma u Šumarini, za što se ugovor vrijedan 3,2 milijuna kuna potpisuje u ponedjeljak, s čime će se završiti obnove svih domova u prigradskim naseljima.