Predstavljena županijska kuharica – Tradicionalna jela prema modernoj recepturi

kulinarskim putovanjem kroz 20 hrvatskih županija i grad ZagrebUčenici Ugostiteljsko-turističke škole, pod stručnim vodstvom chefa Tomice Đukića, pripremili su pet reprezentativnih jela iz kuharice, demonstrirajući kako tradicionalni recepti različitih hrvatskih županija mogu oživjeti kroz suvremeni kulinarski pristup. Uzvanici su imali ekskluzivnu priliku kušati budućnost hrvatske gastronomije u kojoj tradicija i inovacija koegzistiraju u savršenom skladu.

Andrej Kristek, ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole čiji su učenici pripremali jela iz kuharice rekao je kako su se ovim projektom učenici imali priliku vratiti u prošlost i kušati jela te okusiti mirise koje smo mi nekad imali priliku osjetiti.

– Želja mi je da vratimo naša autohtona jela u škole i obrazovanje novih generacija baziramo na njima. Naši učenici će zasigurno koristiti jednu ovakvu kuharicu u svom daljnjem obrazovanju – dodao je Kristek.

Iako nije namijenjena komercijalnoj prodaji, kuharica “Volim svoju županiju – Tradicionalna jela prema modernoj recepturi” bit će moćan ambasador hrvatskog identiteta i brenda na domaćoj i međunarodnoj sceni, predstavljajući Hrvatsku kao zemlju bogate kulturne baštine, ukusnih recepata i vrhunske gastronomije.

Promociji Kuharice odazvali su se i Franjo Orešković, župan Vuukovarsko-srijemske i Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije.