Predstavnici Općine Draž i policije održali su sastanak na temu izmjene regulacije prometa u mjestima Draž i Topolje.

U prostorijama Općine Draž u četvrtak, 24. listopada, policijski službenici i predstavnici općine održali su radni sastanak. Sastanak, na inicijativu Policijske postaje Beli Manastir, bio je na temu izmjene regulacije prometa u Ulici Stjepana Đurina u mjestu Draž i u Ulici Republike u mjestu Topolje.

Sastanku su prisustvovali su načelnik Općine Draž Stipan Šašlin, predstavnik Županijske uprave za ceste Osječko-baranjske županije Franjo Sušac, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Knjeginjić, policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu Policijske postaje Beli Manastir Žarko Jurak i policijski službenik za prevenciju Policijske postaje Beli Manastir Marin Bošnjak.

Nakon sastanka sudionici su obišli teren i zaključili da bi u Ulici Stjepana Đurina u Dražu ispred Osnovne škole „Draž“, obilježeni pješački prijelaz trebalo izmjesti na pogodnije mjesto te da se označi svjetlima koja pomoću senzora upozoravaju vozače da se pješak približio pješačkom prijelazu. Zaključili su i da bi se u u Ulici Republike u Topolju trebalo smanjiti ograničenje brzine kretanja s postojećih 70 kilometara na sat na 50 kilometara na sat i to u centru gdje se nalaze ambulanta, osnovna škola trgovina i druge ustanove.

Izmjene će se provesti kako bi se na ovim lokacijama sigurnost prometa dovela na optimalnu razinu za sve sudionike u prometu,  a posebice za pješake odnosno školsku djecu.