Održana je 2. sjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije

Prošle srijede održana je druga sjednica novoosnovanog Vijeća mađarske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije. Na sastanku je odobren proračun za narednu godinu te je  izabrana nova tajnica Vijeća.

Od županijskih mađarskih manjinskih vijeća, vijeće Osječko-baranjske županije se smatra jednim od najbitnijih s obzirom da u toj županiji živi velika većina Mađara u Hrvatskoj. Vijeće koje od svibnja predvodi Demoktatska zajednica Mađara Hrvatske sastalo se prošle srijede kako bi raspravljalo o rebalansu ovogodišnjeg proračuna i usvojilo proračun za sljedeću godinu.

Nakon što su točke dnevnog reda usvojene, sastanak se nastavio izvještavanjem predsjednika, Olivera Matijevića gdje je između ostalog rekao da su na njegov zahtjev ispravljeni pravopisno pogrešno napisani mađarski pozdravni tekstovi na tablama na granici županije, što prethodnom rukovodstvu tijekom nekoliko mandata nije uspjelo. Izvještavao je i o sastancima kojima je prisustvovao kao predsjednik Vijeća mađarske manjine. Na sjednici je usvojen proračun za sljedeću godinu, izabrana nova tajnica  Melisa Fabijan koja će osim županijskog vijeća mađarske manjine, pomagati i u radu drugih mađarskih vijeća.

– Mislim da je važno da Mađari u županiji ponovno osjete kako postoji tijelo za zaštitu njihovih interesa. Postoji puno područja u kojima se možemo poboljšati, pa nam preostaje još dosta posla. Drago mi je što smo izabrali tajnicu koja dobro govori i hrvatski i mađarski jezik i izvrsno poznaje hrvatsku administraciju, tako da će biti sposobna odraditi široki spektar administrativnih poslova, – rekao je predsjednik Oliver Matijević.