Pregršt sportskih i kulturnih manifestacija ove jeseni u Osječko-baranjskoj županiji

Na području Osječko-baranjske županije ovog rujna i listopada održat će se niz sportskih, rekreativnih, zabavnih i kulturnih manifestacija koje su predstavljene na danas (5. rujna 2022. godine) održanoj konferenciji za medije. Među najvažnijim sportskim događajima izdvajaju se 68. Svjetsko ribolovno prvenstvo u Bilju te Svjetsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, a uz to, iz Osijeka će startati i ovogodišnji CRORACE. Također, svi zainteresirani moći će uživati u 6. Baranjskom Ferivi polumaratonu, FEBIRE-u, Miholjskoj regati, ali i HeadOnEast-u, 30. rujna i 1. listopada.

– Jesen je prepuna sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja u našoj županiji, zbog čega čestitam svima koji su uključeni u organizaciju različitih aktivnosti. Veseli i činjenica da su zahvaljujući tome popunjeni gotovo svi smještajni kapaciteti, a posjetitelji moraju na vrijeme planirati boravak u Osječko-baranjskoj županiji. Siguran sam da će svi pronaći nešto za sebe i uživati u bogatoj turističkoj ponudi ove jeseni – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Nakon što je prošle godine odgođeno zbog pandemije koronavirusa, ove godine u Bilju će se održati 68. Svjetsko ribolovno prvenstvo koje će okupiti 500-njak natjecatelja iz 33 zemlje.

– Ove nam godine u organizaciji prvenstva problem pravi suša i nedostatak vode zbog čega smo jedan dio natjecanja prebacili i na Topoljski dunavac. Ipak, pred nama je veliki sportski i turistički događaj zbog kojeg su popunjeni svi smještajni kapaciteti u Općini Bilje, ali i šire. Zato pozivam sve mještane naše županije i njihove goste da posjete ovo jedinstveno prvenstvo – rekao je Anđelko Martinčević, predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog ribolovnog prvenstva.

Grad Osijek, kao sportski centar Slavonije i Baranje, infrastrukturno i organizacijski, ugostit će najbolje svjetske streljaše, a uz to suorganizator je Svjetskog ribolovnog prvenstva u Bilju, objašnjava Robert Seligman iz Odsjeka za sport Grada Osijeka te dodaje da će veliki sportski događaji poput ovih generirati i pozitivne turističke rezultate.

– Najveći sportski događaj za nas ove godine je Svjetsko prvenstvo u streljaštvu koje će se održati od 19. rujna do 12. listopada, s više od 600 sportaša iz 76 zemalja. Očekujemo da će zahvaljujući tome biti ostvareno oko 10.000 noćenja što je pravi primjer kako sport i turizam idu zajedno – istaknuo je Seligman.

Uz dva velika svjetska natjecanja, u Osječko-baranjskoj županiji organizirano je i niz drugih sportsko-rekreativnih i kulturno-zabavnih manifestacija, poput CRORACE-a, Ribarskih dana u Kopačevu, Međunarodnog dana Drave, FEBIRE-a, Iktus Challengea, Miholjske regate te HeadOnEAst-a čiji je cilj obogaćivanje turističke ponude i privlačenje posjetitelja na istok Hrvatske.