Župan proglasio prirodnu nepogodu

foto: pixabay

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić proglasio je prirodnu nepogodu između ostalih i za područje Grada Belog Manastira zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih suša kojom su na navedenom području nanijele velike materijalne štete na poljoprivredi (višegodišnjim nasadima, šumi, ribi i poljoprivrednog proizvodnji – prirod) u razdoblju od 01.06.2022 do 02.09.2022 godine.

Prirodna nepogoda proglašena je i za područje Općine Bilje, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac.

Ovim putem pozivaju se svi građani (fizičke i pravne osobe) da nadležnom Gradskom povjerenstvu za štete od prirodnih nepogoda podnesu svoje prijave. Oštećenici nastalu štetu dužni u prijaviti u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode i to na propisanom obrascu. Propisani obrazac dostupan je na www.beli-manastir.hr i na adresi Kralja Tomislava 53, 31300 Beli Manastir. Uz obrazac je potrebno dostaviti: broj tekućeg ili žiro računa prijavitelja na koji će se izvršiti isplata u slučaju odobravanja štete i Zahtjev za potporu za 2022. godinu. Ispunjeni obrazac potrebno je dostaviti na e-mail adresu: infograd@beli-manastir.hr ili osobno na adresu Grada Belog Manastira, Kralja Tomislava 53, Beli Manastir u propisanom roku od 8 dana.

Prijava štete se dostavlja u Jedinstveni upravni odjel Općine Kneževi Vinogradi svakim radnim danom u vremenu od 7,00 do 15,00 sati i to zaključno do 13.rujna 2022. (naknadna prijava nije moguća). Više o pozivu za Općinu Kneževi Vinogradi možete pročitati ovdje.

Prijava štete se dostavlja u Jedinstveni upravni odjel Općine Popovac svakim radnim danom u vremenu od 8,00 do 14,00 sati i to zaključno do 13. rujna 2022. (naknadna prijava nije moguća). Više pročitajte ovdje.