Prihodi od SMS-a u padu, rastu svi drugi oblici komunikacije

Nova studija Juniper Research otkrila je da će se globalni prihod od mobilnih poruka telekom operatora i drugih davatelja usluga mobilnih poruka povećati sa 87 milijardi USD u 2020. na 88 milijardi USD u 2025. Međutim, izvještaj je utvrdio da će SMS poruke, jedan od najvećih  izvor prihoda za operatere, pasti sa 66 milijardi dolara iz 2020. na 61 milijardu do 2025 . i to zbog pada P2P prometa.

Kao odgovor na to, novo istraživanje Mobile Messaging: Future Outlook, Strateške preporuke i tržišne prognoze 2021.-2025. predviđa da će operatori trebati ubrzati ulaganje u bogate medijske tehnologije kako bi nadoknadili gubitak prihoda od SMS-a tijekom sljedećih 5 godina.

Analiza pokazuje da je odgovor telekom operatora na manje prihode od poruka prije svega u premium uslugama i cijena za iste poruke te naprednim standardima za borbu protiv prijevara na ovim kanalima za razmjenu poruka da bi to postigli. Juniper Researchovo istraživanje pokrilo je usluge razmjene poruka operatera, uključujući MMS, RCS i SMS.