Proglašeni najbolji sportaši Grada Belog Manastira za 2019. godinu

Kao i svake godine Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira organizira proglašenje najuspješnijih pojedinaca i športskih kolektiva Grada Belog Manastira. Danas je održana svečanost u sklopu finala Malonogometnog turnira te su nagrađeni najuspješniji sportaši.

”Mislim da imamo zavidne rezultate svake godine i nadam se da će tako sve skupa i ostati i da ćemo svake godine imati sve težu odluku za odabrati nagrađene.” – komentirao je Ivan Zadravec, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira.

Za najbolju sportašicu proglašena je Matea Vidović (24), članica Gimnastičkog društva Beli Manastir koja se natječe u C programu sportske gimnastike. U natjecanjima na četiri gimnastičke sprave tijekom 2019. godine osvojila je prvo mjesto u prvom kolu natjecanja koje je održano u Belom Manastiru, zatim je u trećem kolu osvojila trećem mjesto. Na međunarodnim natjecanjima osvojila je treće mjesto u Šibeniku i u Banja Luci na turniru ,,Dani gimnastike”. Na državnom prvenstvu u Nedelišću osvaja treće mjesto.

”Prošla godina je odlično prošla, rezultati su super, ja sam zadovoljna s cjelokupnim rezultatima kluba, djevojaka, tako da ove godine planiramo tako nastaviti.” – rekla je Matea.

Najbolji sportaš za 2019. godinu proglašen je član hrvatske juniorske reprezentacije u streljaštvu, Denis Tomašević. Njegov najveći uspjeh u 2019. godini bio je plasman na svjetsko prvenstvo održano u Pekingu. Kategorizirani je sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora Vrhunski sportaš II kategorije. Ovo mu je već šesta nagrada za najboljeg sportaša s područja Belog Manastira.

Najbolji športski kolektiv Grada Belog Manastira za 2019. godinu je ŽOK Baranja Beli Manastir. U proljeće 2019. godine klub je nastupao u 3. Slavonskoj ligi te su rezultatima došli do 4. mjesta, u jesenskom dijelu natjecanja na prvome su mjestu. Djevojke su osvojile drugo mjesto na Državnom prvenstvu ekipe U13.

Na svečanosti su nagrađeni i perspektivni mladi sportaši, sportašice i kolektiv: Jelena Grgić (13 god; Gimnastičko društvo Beli Manastir), Helena Habi (12 god; Gimnastičko društvo Beli Manastir), Korina Molnar (7 god; Gimnastičko društvo Beli Manastir), Marta Jakobfi (12 god; Karate klub Beli Manastir), Buga Marija Kovač (14 god; ŽRK Baranja), Darko Tomašević  (Streljačka udruga “Mars” Beli Manastir), Jakov Dedić (11 god; NK Osijek) te ŽOK Baranja (U13).

Također, predstavljeni su i pojedinci koji su svojim volonterskim radom u sportskim kolektivima zaslužni za razvoj sporta na području Grada Belog Manastira: Vlasta Kajtar (ŠRD Smuđ Beli Manastir), Davor Mucić (Omladinski košarkaški klub Jadran Šećerana), Igor Jakobfi (Karate klub Beli Manastir), Milan Kamenar (Boksački klub Beli Manastir), Tomislav Rešicki (ŽRK Osijek).

Važnost se dala sportašima, klubovima i športskim djelatnicima iz drugih dijelova Baranje tako je HNK Grabovac spomenut kao klub sa zapaženim rezultatima. Također, su nagrađeni i športski djelatnici s područja cijele Baranje: Davor Marušić (HNK Radnički Mece), Dragan Novaković (NK Bratstvo Jagodnjak), Stevo Mlinarević (NK Jovan Lazić Bolman), Boris Novak (NK Darda, MNK Futsal klub Darda), Stjepan Kalčić (NK Luč), Dominik Piskač (NK Davor Branjina), Zoltan Kovač (NK Radnik Novi Bezdan), Atila Kiš (NK Vardarac), Mikloš Radićev (NK Napredak Batina), Vladimir Đukić (NK Belje Kneževo) i Mladen Božić (ŠNK Baranja- Belje).

Športska zajednica Osječko-baranjske županije dodijelila je plaketu kao priznanje za veliki doprinos sportu na području Županije Ivanu Dobošu.