ŽOK Baranja za 2019. godinu zaslužio dva priznanja!

foto: MB press

Ženski odbojkaški klub ”Baranja” Beli Manastir na jučerašnjem proglašenju najboljih sportaša, sportašica i kolektiva dobio je dvije nagrade. Nagrade je dodjeljivala Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira.

ŽOK ”Baranja” zbog svojih rezultata tijekom 2019. godine proglašena je za najbolji športski kolektiv Grada Belog Manastira te im je dodijeljena plaketa za perspektivni športski kolektiv. Naime djevojke su trenutnu polusezonu završile kao prve na tablici u 3. slavonskoj ligi u kojoj se natječu. ”To je nekakav pokazatelj da je rad dobar, da je u kontinuitetu i da iduće godine planiramo igrati drugu hrvatsku ligu.” – otkrio je trener Darko Bošnjak.

Na državnom prvenstvu u Rovinju, ekipa U13 osvojila je drugo mjesto, a izgubile su od najbolje ekipe u Hrvatskoj, Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba Mladost iz Zagreba, dok je na natjecanju sudjelovalo 27 ekipa. Na državno prvenstvo izborile su plasman pobjedom na regionalnom natjecanju.  ”Možemo se pohvaliti s odličnim rezultatima koje smo imali u 2019. godini. Tu prvenstveno mislimo na mlađe kategorije, gdje smo u kategoriji male odbojke, a to su djevojčice do 13 godina, bili na državnom prvenstvu u Rovinju.” – komentirao je trener Bošnjak.

Od trenera Bošnjaka saznali smo koji su planovi za budućnost te koji su najveći problemu u klubu: ,,Planovi su prvenstveno da što više djece privučemo u dvoranu, da ih pokušamo naučiti odbojkaške igre. Posvetili smo se mlađim kategorijama jer nam djevojke prerano odlaze iz Belog Manastira na školovanje gdje gubimo igračice tako da smo se orijentirali na mlađe kategorije, ali nam je cilj u budućnosti biti dugogodišnji drugoligaš, pored ovih mlađih kategorija, pokušat zadržati igračice da nam igraju drugu ligu.”

Trener dodaje kako bi bilo nemoguće doći do svih rezultata bez podrške Grada Belog Manastira, Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira, donatora i roditelja samih igračica.