Program Adventa za vikend

foto: MB Press/arhiva

Pred nama je, po mnogima, najljepši i najradosniji period u godini – Advent, uvod u Božić. Božić je vrijeme mira, radosti i ljubavi, vrijeme u kojem sami sebe podsjećamo na ono što nam je najvažnije u životu. Pripreme su već uvelike u tijeku, a u nedjelju se pali prva adventska svijeća.

Advent u Baranji održavat će se na više lokacija a u nastavku pogledajte program za vikend.

Advent u Belom Manastiru održat će se u subotu, 02. prosinca s početkom u 13 sati u Mađarskoj kulturnoj udruzi. Blagdane počinjemo pripremom tradicionalnih baranjskih jela od ribe.

Advent u Petlovcu će se održati u nedjelju, 03. prosinca 2023. godine s početkom u 17 sati na školskom igralištu. Sudjelovat će djeca s područja Općine Petlovac, OŠ Šećerana, PŠ Petlovac, PŠ Luč, PŠ Baranjsko Petrovo selo, PŠ Torjanci i dječji vrtić Petlovac.

U programu je Božićni sajam i božićne igre koje organiziraju P.G.D.I.. Ugođaj će biti ispunjen božićnim veseljem, Djedom Božićnjakom i vilenjacima.

U duhu blagdanske čarolije, Moto Mrazovi će darivati prigodne poklone najmlađima kako bi im uljepšali božićno vrijeme. Djeca će imati priliku susresti se s veselim Moto Mrazovima, koji će se pobrinuti da svako dijete osjeti toplinu i radost blagdana.

Kao vrhunac blagdanskog veselja, planirano je puštanje lanterni s božićnim željama. Ova prekrasna tradicija stvaranja svjetlosnih putanja na nebu bit će poseban trenutak za sve prisutne. Svaka lanterna će nositi sa sobom želje za srećom, ljubavlju i mirom, stvarajući magičan prizor koji će ostati urezan u sjećanjima svih sudionika.

Detaljan program pročitajte u nastavku.